UFC

Michael Chandler o meču s McGregorom: ‘Uvjeren sam da ćemo se boriti kad je i planirano. Za ovo sam 50-50‘

Michael Chandler

 LOUIS GRASSE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘Ne znam treba li ovo zvati najvećim povratkom u povijesti sporta‘, rekao je

Kada je Conor McGregor obećao veliku najavu borbe na Novu godinu, Michael Chandler nije bio siguran što da misli.

“Imao sam ideju, ali nikad se ne zna. Hoće li to biti još jedna ‘patka‘? Hoće li to biti još jedan pokušaj da bude u centru pažnje?"

Uistinu, prošla godina – posebno zadnjih šest mjeseci – bila je ispunjena igricama McGregora (22-6 MMA, 10-4 UFC), koji je obećao “najveći povratak u povijesti sporta”, ali to još nije ispunio. Stvari su ipak krenule u dobrom smjeru na Novu godinu jer je McGregor na društvenim mrežama najavio povratak u UFC 29. lipnja na International Fight Weeku u Las Vegasu, a protivnik će mu uistinu biti Chandler (23-8, 2-3 UFC).

Preostali problem je činjenica da, unatoč McGregorovoj najavi, izvršni direktor UFC-a Dana White ili bilo tko drugi nije službeno objavio ništa s promocijom. Chandler nije precizirao jesu li on ili McGregor potpisali ugovor, ali je rekao da je njegov tim u kontaktu s UFC-om i da je dogovoreno da je ciljani datum 29. lipnja.

"Ne znam treba li ovo zvati najvećim povratkom u povijesti sporta, ali, da, od sada je datum 29. lipnja i mi se pripremamo za to," rekao je Chandler u intervjuu za ESPN.

Kao dio McGregorove najave, rekao je da će se borba s Chandlerom održati u srednjoj kategoriji – što bi bila prva za obojicu boraca koji se tradicionalno natječu u lakoj kategoriji. Irac je bivši UFC-ov prvak u perolakoj i lakoj kategoriji, a posjeduje jednu pobjedu (nad Donaldom Cerroneom u siječnju 2020.) u velter kategoriji. Iako je Amerikanac krajnje uvjeren da će se boriti protiv "The Notoriousa", nije baš siguran da će to biti u srednjoj kategoriji.

"Za ovo sam 50-50. U konačnici, to nije važno. Proveo sam pet tjedana oko njega. Nije me briga želi li se boriti u srednjoj, velter ili poluteškoj kategoriji, ali morate zapamtiti: on se ne želi boriti u lakoj jer želi da svi vjeruju da je veći nego što jest", zaključio je.

Linker
27. svibanj 2024 09:44