UFC

Michael Chandler o najvažnijem trenutku svoje karijere: ‘Bez tog poraza ne bih bio ovdje‘

Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire (gornji) vs. Michael Chandler

 Screenshot (youtube, Bellator)
Popularni UFC-ov borac lake kategorije smatra da ga je poraz doveo u UFC

Još prije 2020. godine i dolaska u UFC, Michael Chandler bio je na glasu kao jedan od najboljih boraca lake kategorije na svijetu. Dugi niz godina Chandler je ‘‘žario i palio‘‘ Bellatorovom lakom kategorijom, a titulu prvaka osvajao je u tri navrata. Pojas je branio ukupno tri puta, a čak 23 nastupa odradio je unutar Bellatora.

Nerijetko je Chandler prozivao Khabiba Nurmagomedova objašnjavajući kako je on stilski najnezgodniji protivnik za Nurmagomedova, ali UFC nikada nije bio otvoren za mečeve svojih boraca s borcima iz drugih organizacija. Chandler je morao preći u UFC ako se mislio obračunati s Khabibom, ali to je napravio prekasno.

Khabib Nurmagomedov povukao se iz sporta u 10. mjesecu 2020. godine nakon pobjede protiv Justina Gaethjea, a Michael Chandler poslužio je kao zamjenski borac u tom meču. S obzirom da se Gaethje nije ozlijedio, niti je otkazao nastup iz nekih drugih razloga, Chandler je ostao bez prilike za obračun s Khabibom.

No, unatoč tome, dolazak u UFC pokazao se kao pun pogodak. Istina da Chandler nije došao do titule prvaka, ali odradio je pet mečeva za pamćenje i prometnuo se u jednog od najatraktivnijih boraca na svijetu. Dvaput je Michael nastupio i na ogromnim UFC-ovim eventima u Madison Square Gardenu, a ove godine dobio je trenersku ulogu u sklopu ‘‘The Ultimate Fightera‘‘. Conor McGregor trener je suparničke ekipe, a Chandler i McGregor trebali bi odraditi i međusobni obračun. Nema sumnje da bi se Michael jako dobro naplatio u toj borbi, ali službena potvrda tog meča još uvijek nije došla. Dobra stvar za Chandlera jest činjenica da nije došla niti službena potvrda da se taj meč neće dogoditi, pa stoga Michael može i dalje gajiti nadu da će se boriti protiv Conora.

Borio se protiv Conora ili ne, Chandler silno uživa u UFC-u. Međutim, lako se moglo dogoditi da Chandler ne uspije izaći iz ugovora s Bellatorom. Točnije, jedan poraz doveo ga je u situaciju da uspješno napusti Bellator. Chandler se u posljednjoj epizodi ‘‘TUF-a‘‘ obraćao svom timu boraca, a radi se o timu koji čine veterani koji su nekoć nastupali u UFC-u, ali su otpušteni zbog lošijih rezultata. Chandler im je pojasnio kako porazi nekad otvaraju nova vrata.

‘‘Sada ću vam ovo reći. Ja ovdje stojim zbog poraza. Kad sam izgubio meč protiv Patricija ‘Pitbulla‘ (2019. godine), da nisam izgubio taj meč, zaglavio bi pod ugovorom s Bellatorom. Ne bih mogao testirati tržište slobodnih boraca i ne bih mogao doći ovdje nakon što se Khabib Nurmagomedov umirovio. Taj poraz mi je omogućio da dođem ovdje, dobijem priliku boriti se za titulu i postanem ova osoba koja stoji ovdje. To je vjerojatno najbolja stvar koja se dogodila u mojoj karijeri.‘‘, rekao je Chandler okupljenim članovima svog tima.

Radi se o porazu koji datira iz 2019. godine, a Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire tada je tehničkim nokautom porazio Michaela Chandlera u prvoj rundi borbe. Bio je to podosta kontroverzan prekid borbe jer Chandler se pridigao na noge neposredno nakon prekida i djelovao je kao da može nastaviti s borbom. Ipak, Michael je tim porazom ostao bez titule prvaka, a da je titulu kojim slučajem obranio, njegov ugovor vjerojatno bi se dodatno produljio. Ovako je Michael odradio još dva meča unutar Bellatora, upisao je dvije pobjede nokautom i s pobjedničkim nizom došao je u UFC. To je dokaz kako poraz ne mora nužno nositi isključivo negativne stvari, jer Chandleru je poraz u meču za titulu otvorio neka posve druga vrata.

Linker
02. svibanj 2024 20:23