UFC

Michael Chandler ‘posuo se pepelom‘ zbog izjava o Makhachevu: ‘Ispravljam navode, on je prava stvar‘

Michael Chandler

 Screenshot (youtube, Mma On Point)
‘‘Iron‘‘ je bio jedan od onih koji nisu razumjeli na temelju čega Islam Makhachev dobiva napad na titulu

Unatoč tome što je ‘‘title shot‘‘ dobio nakon deset pobjeda u nizu, UFC, ali i Islam Makhachev bili su na meti brojnih kritika jer je Islam dobio priliku napasti pojas, iako nije imao niti jednu pobjedu protiv top 5 izazivača.

Makhachev se pravdao govoreći da su ga mnogi top izazivači konstatno odbijali za meč, a u prilog mu je išla i činjenica da ih je Charles Oliveira većinu već pobijedio. Među kritičarima tada se našao i Michael Chandler koji je tvrdio kako Islam nije napravio dovoljno za napad na titulu, ali nakon što je Makhachev izdominirao Oliveiru, Chandler je priznao pogrešku.

‘‘Islam je prava stvar. I dalje stojim iza onog što sam govorio uoči njegovog meča protiv Oliveira. Islam se tada nije borio s nikim iz top pet. Međutim, Islam je došao, pokazao je da je prava sila i ugušio je Charlesa (Oliveiru). Dobili smo novog prvaka, a njegovo ime je Islam. Dokazao je da je ono što je pričao da jeste. Ispravljam svoje navode. On je sada naš prvak, a ja se nadam da ću pobjedom 12. studenog (11. mjesec) izboriti novi napad na titulu.‘‘, rekao je Chandler za MMA On Point.

Chandler je zapravo bio jedan od mnogih koji su smatrali da Makhachev nije zaslužio napad na titulu, ali lijepo je od njega što priznaje pogrešku i ne osporava kvalitetu Islama Makhacheva. Priliku za još bolje upoznati njegove kvalitete mogao bi i dobiti tijekom sljedeće godine, ali morat će prije svega pobijediti Dustina Poiriera na UFC 281 eventu.

Hoće li mu to biti dovoljno za novi napad na titulu, teško je reći. Alexander Volkanovski sljedeći je na redu, a Beneil Dariush također ‘‘kuca na vrata‘‘. Chandleru preostaje upisivati pobjede i biti strpljiv. Prvi napad na titulu dobio je nakon samo jedne pobjede u UFC-u (protiv Dana Hookera). Tony Ferguson jednom prilikom rekao je da Chandler uživa ‘‘privilegiju Dane Whitea‘‘ zbog tako brzog napada na titulu. Chandler je tu ‘‘privilegiju‘‘ prokockao poraozm od Charlesa Oliveire.

Linker
18. travanj 2024 21:18