UFC

Michael Chandler prelomio i potpisao ugovor za borbu u New Yorku

Michael Chandler
 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Više ne bi trebalo biti upitnika oko održavanja intrigantne borbe UFC-ove lake kategorije

Hoće li se Michael Chandler cijepiti ili ne tj. hoće li to stvoriti problem oko ugovaranje borbe protiv Justina Gaethjea? To je posljednjih dana bilo glavno pitanje oko borbe na kojoj se radi već mjesecima. Posljednje informacije govorile su kako Chandler još uvijek dvoji hoće li prihvatiti ono što bi mu bilo uvjet toga da nastupi u saveznoj državi New York pa čak i da je bliže odluci da to neće učiniti.

Ipak, čini se kako je odluka donesena. To možemo zaključiti iz njegove posljednje objave. Je li se nešto promijenilo u pravilima, je li UFC uspio izboriti iznimku za svog borca ili će Michael ipak primiti cjepivo? To zapravo nije niti bitno, ako je borba napokon potvrđena.

"Potpisano, zapečaćeno, isporučeno. 6. studenog ćemo partijati", napisao je Chandler na Twitteru, time očito stavši na kraju svih glasinama. Očito je kako je potvrdio da će se borba protiv Gaethjea održati na UFC 268 priredbi.

Za sada nije potvrđena lokacija, no to bi prema svemu sudeći trebao biti Madison Square Garden. Jedino što to može poremetiti su neke neočekivane nove epidemiološke mjere. Ali, UFC upravo iz takvih razloga još uvijek nije sve potvrdio.

Iako se o ovoj borbi trenutno najviše priča i piše, ona naravno nije glavna na programu. Tu ulogu imat će revanš Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona za titulu velter kategorije, a očekuje se eventualno ugovaranje još jedne borbe za titulu. Neki se čak nadaju da bi se tu mogli naći Francis Ngannou i Ciryl Gane, koji bi tako vjerojatno i preuzeli ulogu glavne borbe, no to trenutno spada u sferu mašte fanove, a ne toliko u realne planove UFC-a ili boraca, barem koliko je javnosti poznato.

Chandler će u ovoj borbi tražiti pobjedu vrijednu ostanka među relevantnim kandidatima za napad na vrh, dok Gaethje vjeruje da bi mu ista bila dovoljna za potvrdu pozicije izazivača.

Linker
18. travanj 2024 17:48