UFC

Dva atraktivna velteraša putem međusobne borbe traže spas svoje UFC karijere

Niko Price
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Početkom listopada u Octagonu će se obračunati Niko Price i Alex Oliveira

Niko Price i Alex Oliveira borci su koji od početka svojih UFC karijera u pravilu garantiraju jednu stvar. Kad oni uđu u Octagon akcija je bila neminovna. Takva karakteristika svakako je pozitivna u očima vodstva promocije, no i oni se trebaju zabrinuti kad im krenu lošiji rezultati. A kod ovog dvojca je upravo to trenutni slučaj. Povratak u pozitivu jedan od njih trebao bi osigurati kroz međusobnu borbu, koja će se naći 2. listopada na programu UFC Fight Nighta 193.

31-godišnji Niko Price (14-5, 6-5 & 2 NC - UFC ) oduševio je svojim atraktivnim završnicama, kojima je izgradio zvjezdani status među pasioniranim fanovima. Dolazak među jaču konkurenciju ipak mu je donio probleme pa je tako slavio tek dva puta u posljednjih sedam borbi. Potvrdio je time kako kvalitetu za više pozicije ne posjeduje, no posao mu još uvijek nije ugrožen. Očekivalo se tako da će njegova iduća borba biti protiv borca sličnih karakteristika i upravo to su matchmakeri napravili.

Alex Oliveira (22-10-1, 11-8 UFC) također je slavio samo dva puta u posljednjih sedam nastupa, ali aktivnost mu se nije smanjila. Ovdje se radi o borcu za kojeg smo navikli da nastupa po tri puta godišnje, a u svoje prve dvije UFC godine to je čak napravio po četiri puta. Ta činjenica njega svakako čini borcem relativno sigurnijeg posla od većine ostatka rostera, no novi poraz vjerojatno bi ga doveo u probleme.

Vrhunski matchmaking svakako će razveseliti fanove, ali i ovu dvojicu boraca koji mogu biti sigurni da će, neovisno o ishodu borbu, u startu biti kandidati za bonus za borbu večeri. A svakako će jedan od njih popraviti svoju "krvnu sliku".

UFC Fight Night 193 predvođen je borbom brazilskih poluteškaša, Thiago Santosa i Johnnyja Walkera.

Linker
26. travanj 2024 05:06