UFC

Borba godine u najavi? Dogovoren je meč između Tonyja Fergusona i Michaela Chandlera!

Tony Ferguson i Michael Chandler

 Screenshot (youtube, Ufc)
Već neko vrijeme šuška se o ovom meču, a čini se kako je napokon sve ugovoreno

Sjajne vijesti iz UFC-a dolaze za svakog MMA fana. Michael Chandler i Tony Ferguson pristali su na međusobni obračun, a radi se o borbi kojoj se svi nadamo već neko vrijeme. Naime, ''El Cucuy'' i ''Iron'' prozivaju se već neko vrijeme, a sada su napokon odradili i konkretni dio oko ugovaranja meča.

Sports Illustrated inicijalno je prenio ovu informaciju, a višestruki relevantni izvori potvrdili su za MMA Junkie održavanje ovog meča. Dakle, pitanje je vremena kada će isplivati i UFC-ova službena najava.

Iako su oba borca u gubitničkim serijama, porazi su dolazili od vrhunskih boraca. Ferguson je izgubio u posljednja tri nastupa, a savladali su ga prvak Charles Oliveira, idući izazivač Justin Gaethje te četvrtorangirani izazivač Beneil Dariush. Dakle, Ferguson je gubio od same kreme ove kategorije. Što se Chandlera tiče, on je izgubio dva meča zaredom. Charles Oliveira savladao ga je u borbi za pojas, a Chandler je nakon toga izgubio od Justina Gaethjea.

Dakle, Ferguson i Chandler gubili su od istih protivnika, s tim da se Chandler nije borio protiv Beneila Dariusha. Ferguson je trenutno sedmi u poretku izazivača lake kategorije, dok bivši Bellatorov prvak okupira petu poziciju.

Poznat je i datum održavanja ovog meča. Chandler i Ferguson odmjerit će snage na UFC 274 priredbi koja će se održati 07. svibnja (peti mjesec) u Phoenixu. Taj event predvodit će borba za prvaka lake kategorije, u kojoj će Charles Oliveira pojas braniti protiv Justina Gaethjea. Ferguson i Gaethje favoriti su za poziciju u ''co-main eventu'', ukoliko UFC ne doda još jedan meč za pojas na ovu priredbu. U svakom slučaju, UFC 274 priredba postala je bogatija za borbu koja bi lako mogla biti jedna od najboljih ove godine. Jednostavno svaka borba u kojoj sudjeluju Ferguson ili Chandler nosi takav potencijal.

Linker
24. travanj 2024 22:29