UFC

Michel ‘Demolidor‘ Pereira krajem proljeća bit će na ispitu karijere

Michel Pereira

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Sjajnog brazilskog borca čeka protivnik koji je nekoć uživao niz od sedam uzastopnih pobjeda

28-godišnji Michel ''Demolidor'' Pereira, 2019. godine došao je u UFC s reputacijom jednog od najatraktivnijih boraca na svijetu. Odmah u prvom nastupu, tehničkim nokautom savladao je Dannyja Robertsa, nakon nešto manje od dvije minute borbe.

Vrlo brzo nastao je ''hype'' oko brazilskog borca, no poprilično nepoznati Tristan Conelly ugasio je ''hype'' već u idućem nastupu ''Demolidora''. Uslijedila je borba protiv Diega Sancheza u kojoj je Pereira dominirao ali je izgubio diskvalifikacijom, nakon ilegalnog udarca koljenom kojim je onesposobio Sancheza za nastavak borbe.

Nakon dva poraza u nizu, činilo se kako bi Pereira mogao ostati upamćen kao borac od kojeg se jako puno očekivalo, ali na koncu je samo razočarao. Ipak, Brazilac se konsolidirao te je upisao četiri pobjede u sljedeća četiri nastupa. Posljednju je ostvario u prvom mjesecu ove godine, kada je na UFC 270 priredbi pobijedio Andrea Fialhoa. Khaos Williams i Niko Price borci su koje je također savladao u svome nizu, a radi se o poprilično dobrim velterašima. Zelim Imadaev bio je borac protiv kojeg je započeo Pereirin pobjednički niz.

Čini se kako je za Pereiru došlo vrijeme za još veću provjeru i eventualni iskorak u Top 15. Naime, ''Demolidor'' će se 21. svibnja (peti mjesec) boriti protiv Santiaga Ponzinibbia. 35-godišnji Argentinac trenutno je 14-rangirani izazivač velter kategorije i bit će najveći test u dosadašnjoj Michelovoj UFC karijeri.

Ponzinibbio je jedno vrijeme bio u nizu od čak sedam uzastopnih pobjeda. Argentinac je pobjeđivao imena poput Neila Magnyja, Gunnara Nelsona, Nordinea Taleba itd. Razne ozljede i problemi udaljili su ga iz kaveza kroz cijelu 2019. i 2020. godinu te se vratio početkom 2021. godine. Li Jingliang nokautirao ga je u prvoj rundi, a nakon toga uslijedila je pobjeda protiv Miguela Baeze te tijesni poraz od Geoffa Neala. Dojam je kako Ponzinibbio nije na nekadašnjoj razini, no svakako će biti ozbiljan test Pereirinih sposobnosti.

Na istoj priredbi nastupit će i Duško Todorović koji će se obračunati s Chidijem Njokuanijem te Uroš Medić kojeg čeka Omar Morales.

Linker
19. travanj 2024 20:54