UFC

Chris Daukaus: ‘Blaydes je najbolji teškaš koji nikad nije imao UFC pojas, a ja ću ga nokautirati‘

Chris Daukaus

 screenshot (YouTube, UFC)
Neočekivanu drugu veliku priliku instantno je dobio UFC-ov teškaš iz Philadelphije

Nije dobro završila prošla godina za Chrisa Daukausa. Nakon niza od četiri pobjede nokautom, kojima se predstavio UFC-ovoj publici, protiv Derricka Lewisa je on završio nokautiran. Time je zaustavljen njegov put prema vrhu, barem na neko vrijeme. No, nova prilika za iskorak došla je neočekivano već u idućoj borbi. Vikenda koji je ispred nas, Daukaus će napasti četvrtoplasiranog borca ljestvice teške kategorije, Curtisa Blaydesa. Ponuda za tu borbu bila je nešto što niti on sam nije očekivao.

"Da vam budem iskren, mislio sam da ću se boriti protiv nekoga tko je na rankingu ispod mene ili blizu mog rankinga. Blaydes je broj četiri, već je dugo u top 5 i bio sam iznenađen kad su mi ga dali, no ja nisam netko tko odbija borbe. Želim se boriti protiv najboljih, a Curtis je jedan od najboljih na svijetu. Mislim da je najbolji teškaš koji nikad nije imao pojas prvaka", rekao je Daukaus za BJPenn.com.

Zna da je pred njim težak posao, no posao na koji je spreman. Taktika je isto tako spremna, kao i prilika da se iskaže u nekim aspektima borbe gdje ga još nismo vidjeli. Svjestan je i statusa autsajdera, kao i razloga zašto je to tako, ali je spreman sve to promijeniti i napraviti ono što nije u borbi protiv Lewisa.

"Bit će to borba visokog tempa. Curtis je netko tko voli držati borbu u tempu koji njemu odgovara, on svojevrsno utapa svoje protivnike. Imam puno vremena za odraditi što je potrebno, ali ne smijem se dovesti u poziciju gdje bi sudac mogao prekinuti borbu, čak i ako sam potpuno u redu. Sve će se na kraju svoditi na kondiciju, pozicioniranje i kretanje, to će donijeti pobjedu. Ako budem unutar svoje igre, bit ću dobro. Svi žele vidjeti moju obranu od hrvanja i borbu na podu. Koja je bolja borba za to nego protiv Blaydesa? Vjerujem u sebe i znam da ga mogu pobijediti. Vjerujem da ću pronaći nokaut i završiti ga", potvrdio je svoje namjere.

Blaydes u ovu borbu ulazi nakon trijumfa u borbi protiv Jairzinha Rozenstruika, borbi koja je došla nakon neočekivanog poraza od Lewisa. Tako da im je zajedničko to da im je ambicije na neko vrijeme usporio upravo "Black Beast". Sad imaju priliku kroz međusobnu borbu ispraviti nešto što se tim putem dogodilo.

Linker
26. travanj 2024 22:19