UFC

Miesha Tate ‘izrezana‘ kao nikad: ‘Muha kategorija, jeste spremni?‘

Miesha Tate

 JEFF ZELEVANSKY/Getty images/Profimedia
Želi postati prvakinja u dvije kategorije

Bivša Strikeforce i UFC prvakinja bantam kategorije, Miesha Tate, uskoro će napraviti svoj prvi izlet u muha kategoriju gdje će ju dočekati Lauren Murphy. Miesha je inače u borbama težila oko 145 lbs (65.8 kg), a sada će drastično spustiti kilažu na 125 lbs (56.7 kg). To je gotovo 10 kilograma razlike, a kako će to utjecati na izvedbu bivše prvakinje tek ćemo vidjeti. Jedna od motivacija za tako drastično skidanje kilograma je ta jer želi poput Amande Nunes postati prvakinja u dvije različite težinske kategorije.

Prva stepenica u tome će joj biti Lauren Murphy, iznimno kvalitetna borkinja koja je u posljednjih šest nastupa izgubila tek od prvakinje Valentine Shevchenko. Ovo će biti veliki izazov za Mieshu, ali ona je na tako nešto već odavno naviknuta. Nakon više od četiri godine pauze Miesha se vratila u Octagon gdje je prošle godine prvo pobijedila Marion Reneau, da bi zatim izgubila jednoglasnom sudačkom odlukom od Ketlen Vieire.

Za pripreme kaže da joj idu jako dobro, što je napisala i na Twitter objavi uz sliku trenutne forme.

"Službeno sam najlakša u životu. Muha kategorija, jeste spremni za malo slatkoga?"

Ako je suditi prema slici, Miesha Tate je "najizrezanija" do sada u karijeri, djeluje kao da je u top formi. Priredba na kojoj bi trebala nastupiti kao borkinja muha kategorije je UFC 276 koja će se održati 2. srpnja (7.mjesec) u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Linker
15. travanj 2024 18:49