UFC

‘Mighty Mouse‘ vjeruje da je njegov rekord ugrožen, otkrio kojih troje članova UFC-a ga mogu nadmašiti

Demetrious Johnson

 JAMIE SQUIRE/Getty images/Profimedia
11 puta uspješno je Demetrious Johnson obranio titulu UFC prvaka muha kategorije

Svi se jako dobro sjećamo koliko je dobro Demetrious Johnson djelovao u UFC-ovom Octagonu. Od trenutka kad je, pri uvođenju kategorije, postao prvi UFC-ov prvak muha kategorije pa sve do poraza u njegovoj drugoj borbi protiv Henryja Cejuda. Poraza sudačkom odlukom za koji mnogi vjeruju da ga nije trebao doživjeti.

Taj poraz bila je i njegova posljednja UFC borba, nakon čega je praktično razmijenjen u ONE Championship, dok je drugim putem krenuo Ben Askren. Tako nije dobio priliku pokušati se vratiti na vrh nego je svoju sjajnu karijeru nastavio graditi u borilištu azijskog giganta.

Ono što je sigurno je da će njegov rekord od 11 uzastopnih obrana titule, kojim je nadmašio Andersona Silvu, još neko vrijeme biti aktualan, iako postoje osobe koje djeluje spremne za pokušati tako nešto nadmašiti. Uostalom, on sam priznao je da isti postoje te ih je naveo tijekom gostovanja u MMA Houru Ariela Helwanija.

"Jedine osobe za koje vjerujem da su blizu rušenja tog rekorda su Valentina Shevchenko, koja me impresionira svaki put kad je gledam u Octagonu, Kamaru Usman i Israel Adesanya", procijenio je Johnson kojih mu troje članova UFC-a djeluje dovoljno dominantno i uvjerljivo da bi mogli još neko vrijeme odolijevati konkurenciji.

Ipak, oni mu za sada još nisu niti blizu. Adesanya je titulu srednje kategorije obranio četiri puta, dok je Usman onu velterašku jednom više. Shevchenko je najbliže, ne samo zbog toga što je titulu muha kategorije obranila šest puta nego i zbog toga što pokušava biti najaktivnija, a upravo u tome Johnson vidi glavni razlog svog uspjeha.

"Mislim da je tih troje najbliže postavljanju tog rekorda, no pogledajte, meni je za to trebalo šest godina. Neke od tih godina su bile takve da se sjećam borbe protiv Johna Dodsona u siječnju, nakon čega sam imao operaciju ramena pa se vratio u srpnju, a onda opet se borio u prosincu. Bilo je to tri puta u jednoj godini, ali nije me bilo briga. Što sam se više borio, više sam novaca zarađivao. Na kraju, ovo svi i radimo zbog toga da zaradimo što više novaca i jednog se dana možemo mirno povući u mirovinu", objasnio je.

Sve u svemu, jasno je da je Johnsonov rekord siguran još nekoliko godina. Tijekom njih ćemo saznati ima li itko od navedenih šanse nadmašiti ga. Ne tako davno se i jedna Amanda Nunes činila nedodirljivom pa smo vidjeli što se dogodilo. Puno je tu faktora u igri.

Linker
28. travanj 2024 03:41