UFC

Sean Strickland poručio Paulu Costi: ‘Teško te gledati ozbiljno, sretan sam jer te Izzy nije penetrirao‘

Paulo Costa

 Joe Scarnici/Getty images/Profimedia
Visokorangirani borci srednje kategorije, zainteresirani su za međusobni obračun

Poprilično je jasna situacija unutar UFC-ove srednje kategorije u ovom trenutku. Adesanya je prvak, Jared Cannonier bit će sljedeći izazivač, dok se Whittaker i Vettori nadaju međusobnom obračunu.

Na četvrtom mjestu u poretku izazivača, nalaze se dvojica boraca. Sean Strickland i Paulo Costa dijele tu poziciju i poprilično smisleno djeluje njihov međusobni obračun. Čini se kako su oba borca zapravo i zainteresirana za taj meč, jer već neko vrijeme prozivaju se na Twitteru.

Sean Strickland trenutno je u nizu od šest pobjeda, a pet ih je ostvario unutar srednje kategorije. Jako dobre nastupe Strickland pruža nakon povratka u kavez. Podsjećamo, Sean krajem 2018. godine sudjelovao u prometnoj nesreći dok je vozio svoj motocikl. Nakon sudara s automobilom, Strickland je ostao bez svijesti te je pretrpio brojne ozljede. Nakon povratka, prešao je u srednju kategoriju i uživa najbolje trenutke svoje karijere.

Izuzev dobrih nastupa, Strickland je osvojio niz navijača svojim kontroverznim komentarima koje ostavlja na konferencijama za medije, kao i objavama na svojim društvenim mrežama. Sean je osoba bez dlake na jeziku, a nerijetko prelazi i granice dobrog ukusa. Paulo Costa osjetio je to i na svojoj koži.

''Ako ćemo biti fer prema Costi, ja ne bih rekao da je on gay. Više se radilo o prisilnom seksualnom napadu od strane 'Stylebendera' (Israel Adesanya). Sretan sam jer te nije odlučio penetrirati. Šalu na stranu, teško te uzeti ozbiljno. Od MMA borca do profesionalnog klauna, definitivno napredak za tebe.'' napisao je Strickland na Twitteru, kao odgovor Costi koji je pitao:

''Gdje je pe**r?''

Inače, situacija na koju se Strickland referira jeste ona iz devetog mjeseca 2020. godine. Paulo Costa borio se protiv Adesanyje za titulu prvaka u srednjoj kategoriji. Izzy je lakoćom savladao Costu, a što mu je napravio po završetku meča, najbolje je da pogledate u videu ispod ovog odlomka.

Costa je zbog te situacije postao predmetom sprdnje u MMA zajednici, a sam Brazilac bio je bijesan na taj čin od strane prvaka. Nažalost po Costu, Marvin Vettori također ga je porazio u sljedećem nastupu i Brazilac nije uspio izboriti revanš protiv Adesanyje. Pobjeda protiv Stricklanda bila bi dobar početak puta ka novom ''title shotu''.

Linker
19. travanj 2024 10:03