UFC

Mike Tyson savjetuje Conora McGregora: ‘Odradi tri lakša meča i gradi samopouzdanje‘

Mike Tyson

 Screenshot (youtube, Hotboxin With Mike Tyson)
Legendarni boksač smatra kako bi Irac trebao izbjeći teške mečeve

Iako se Conor McGregor ponaša kao da je i dalje svjetski prvak te se konstatno povezuje s borbama za titulu prvaka, realnost je kako njegova sportska karijera proživljava teške dane.

Tri poraza u posljednja četiri nastupa, dva uzastopna poraza od Dustina Poiriera i teški prijelom noge, njegov su učinak kroz posljednjih pet godina. Irac je trenutno u fazi oporavka od teškog prijeloma koji je zadobio u sedmom mjesecu prošle godine, a nameće se pitanje s kime će se boriti po povratku.

Prozivao je McGregor borce kao što su Charles Oliveira, Kamaru Usman, Dustin Poirier, a u posljednje vrijeme često se prepucava i s Jorgeom Masvidalom. Usman i Oliveira na vrhuncima su svojih karijera i teško je zamisliti da ih McGregor trenutno može ugroziti. Dustin Poirier dvaput je pobijedio ‘‘Notoriousa‘‘ i ne nazire se neka logika novog obračuna. Jorge Masvidal kao borac s tri poraza u nizu, možda bi bio najbolja opcija od navedenih.

Međutim, ako se pita Mikea Tysona, Conor McGregor trebao bi pucati na neku lakšu borbu i protivnika kojeg će lakše savladati. Tyson je gostovao u The Fight Card podcastu i obrazložio je svoj stav.

‘‘Conore, mislim da trebaš izgraditi svoje samopouzdanje i napraviti ono što radiš najbolje: pobijediti na uzbudljiv način.‘‘, započeo je Tyson.

Tony Ferguson također se spominje kao zanimljiva opcija za McGregorov povratak. ‘‘El Cucuy‘‘ je u nizu od četiri uzastopna poraza i daleko je od svojih najboljih dana. Tyson smatra kako bi Ferguson unatoč tome mogao biti prezahtjevan protivnik za povratnički meč.

‘‘To je težak meč. On (Ferguson) je ratnik, neovisno o svojim porazima. Uvijek pruža uzbudljive mečeve i teško ga je pobijediti. Conor treba izbjeći veliko ime. Neka odradi tri borbe i gradi svoje samopouzdanje. Svakom borbom neka se bori s nešto kvalitetnijm protivnikom.‘‘

Nešto slično McGregor je odradio 2020. godine savladavši Donalda Cerronea, nakon što je borbu ranije pretrpio težak poraz od Khabiba Nurmagomedova. Conor je lakoćom prošao kroz Cerronea, a to je nešto što mu je i sada više nego potrebno. Pitanje je tko su borci kroz koje McGregor može lakoćom proći, a da taj meč ima nekakvog smisla.

Linker
18. travanj 2024 19:31