Ostalo

Bob Sapp još uvijek izgleda zastrašujuće i proziva Mikea Tysona: ‘Iščupat ću ti srce i raskomadat ga‘

Bob Sapp

 Instagram (bob Sapp)
Kultni američki gorostas željan je povratka u ring

2002. godine na svjetskoj borilačkoj sceni pojavila se zastrašujuća američka zvijer imena Bob Sapp. Bivši igrač američkog nogometa, paralelno je gradio MMA i kickboxing karijeru, a odjeknule su njegove dvije kickboxing pobjede protiv Ernesta Hoosta.

Oba puta Sapp je slavio tehničkim nokautom, a upisao je i tri MMA pobjede te poraz od ''Minotaura'' iste te godine. Rijetko tko je bio željan ući u ring s gorostasom od preko 150 kilograma, ali Mirko ''Cro Cop'' Filipović krajem trećeg mjeseca 2003. godine, pokazao je sve slabosti Boba Sappa.

Nakon manje od 90 sekundi borbe, Mirko je Sappa sjajno pogodio ljevicom, a ogromni Sapp je pao na tlo s bolnom grimasom na licu. Pokazao je legendarni hrvatski borac da Bob Sapp ipak nije tako opasan koliko se čini.

Upisao je Sapp još nekolicinu pobjeda nakon toga, ali s vremenom je postao kanta za napucavanje. Jedno vrijeme imao je čak 14 MMA poraza u nizu, a 12 ih je pretrpio prekidima u prvoj rundi.

Doslovno je djelovalo kao da se Sapp pojavljuje na mečevima samo da bi pao u prvoj rundi i pokupio novac. U rujnu 2018. godine odradio je svoj posljednji MMA meč, a jednoglasnom odlukom pobijedio je Osunaarashija.

Nakon toga Sapp nije više kročio u borilišta, ali sada je željan povratka i to protiv Mikea Tysona. Naime, Sapp se prije nešto više od tjedan dana oglasio putem svog Instagram profila. Podijelio je Bob nekoliko videa, a u jednom od njih, Joe Rogan spominje kako je Tyson zapravo još krajem 2020. godine trebao boksati protiv Sappa, a ne protiv Royja Jonesa, a Sapp je navodno i dalje željan tog meča.

''Mike, sada svi znamo što se dogodilo kad smo ti i ja pričali i borbi. Poslao sam ti fotografiju na kojoj je pisalo: 'Mike, ako se budeš borio protiv mene, iščupat ću ti srce i raskomadat ću ga'. To još uvijek vrijedi. Imam izazov za tebe Mike. S obzirom da si prestao trčati, saslušaj me na sekundu. Ti i ja i dvojica mojih najboljih boraca protiv dvojice tvojih najboljih boraca. Borit ćemo se prema 'Marquees of Queensbury' pravilima (boksačka pravila), zato što si previše uplašen da se boriš jedan na jedan. Borit ću se sa svima vama, propalim boksačima. Sviđa mi se mali Michael. To je moja izazov i znaš koliko mi je godina (48). Bori se sa mnom ili mojom ekipom.'', poručio je Sapp.

Činjenica je kako bi Sapp i u ovom meču vjerojatno pao već u prvoj rundi, ali Mike Tyson i Bob Sapp sigurno bi privukli pažnju nekakvom egzibicijskom borbom i stoga tko zna, možda i ovaj meč budemo gledali do kraja godine.

Linker
04. travanj 2024 17:35