UFC

MMA fanovi se smiju Adesanyi radi izjave o meču protiv Miočića!

Miočić i Adesanya
 Ilustracija
Israel Adesanya je prije nekoliko dana gostujući u emisiji "Submission" radio stanice potvrdio riječi svog trenera Eugenea Baremana koji vjeruje da bi njegov pulen trebao ukrstiti rukavice s teškaškim prvakom Stipom Miočićem u budućnosti. No, njegove velike ambicije nisu naišle na odobravanje i podršku MMA fanova.

Dapače, američki portali pišu da je Adesayna, koji će ovog vikenda u dalekoj Australiji pokušati postati "pravi" šampion u srednjoj kategoriji, zaradio podsmijeh MMA fanova. Pa čak i onih mu inače naklonjenih.

Mnogi eminentni borilački forumi su se bavili ovom temom i nekako je generalni zaključak da je Nigerijac jednostavno premalen i fizički preslab za teškaškog kralja.

"Ako me pitate za meč koji se ne mora dogoditi sljedeće godine i ako me pitate za najveći meč koji bi htjeli odraditi, mislim da je to meč protiv prvaka teške kategorije", rekao je u intervjuu Bareman te je dodao:

"Ne bi se preselio među teškaše, ostao bi u ovoj kategoriji. Da me sada pitate za neku super borbu koju bi odradio i da moram birati između poluteške i teške kategorije, biram tešku. Razlika je. Teškaši ti daju neke mogućnosti koje ti borci iz poluteške ne daju. Naravno, ako želiš najveću moguću borbu."

Adesanya se složio sa svojim trenerom i potvrdio je interes za meč protiv Miočića. Ipak, još uvijek privremeni prvak u srednjoj kategoriji je stao na kočnicu ustvrdivši "da možda ne treba odmah trčati pred rudo".

Ako pitate Miočićev kamp, oni niti ne razmišljaju o Adesanyi. Stipin menadžer Jim Walter je u recentnom intervjuu potvrdio da je Jon Jones njihova prva opcija. A ne treći meč protiv Cormiera.

"Stipe je već dokazao sve što je imao dokazivati protiv DC-ja. Ne postoji nitko u UFC-ovom rosteru, a posebno u teškoj kategoriji, tko može pobijediti Miočića", vjeruje Walter i dodaje:

"Ne bih potpuno odbacio mogućnost trilogije. I to je moguće. Ali Stipe želi rasti, želi nove izazove, nema smisla vraćati se unatrag na neke stare stvari i baviti se njima, a već smo ih riješili."

Bilo kako bilo, ispred Adesanyje je vrlo težak zadatak protiv Roberta Whittakera, a ispred Stipe je oporavak od ozljede oka. Prema informacijama koje se mogu čuti "Vatrogasac" se neće vratiti u Octagon prije 2020.

Linker
02. svibanj 2024 12:42