UFC

MMA legenda izlazi iz mirovine: 'Razgovarao sam s Bogom, rekao mi je da se vratim!'

Nate Marquardt
 screenshot
2020. godina trebala bi donijeti povratak borbama jednog od najomiljenijih boraca u MMA povijesti. Bivši Strikeforce prvak i UFC izazivač, Nate 'The Great' Marquardt, najavio je kako će se ponovno boriti, a naveo je i zanimljivu priču kako je to odluke došao.

Nakon što je od 1999. do 2017. godine uspješno vodio svoju profesionalnu MMA karijeru, tijekom koje je odradio 56 borbi, 40-godišnji Nate Marquardt vratit će se borbama. Priznao je kako pripada grupi onih boraca koji jednostavno ne mogu bez borbi, barem dok se još uvijek osjećaju spremnima za to.

"Istina je, vratit ću se. Znam to već duže vrijeme, samo nisam javno objavio. Trenirao sam, išao na seminare i ostajao u formi. Pomogao sam borcima poput Iana Heinischa i radio štošta slično tome", ispričao je Nate u razgovoru za MMA Junkie, da bi onda dodao kako je do te odluke došlo:

"Možda će zvučati ludo, ali sanjao sam san. Razgovarao sam s Bogom, a onda mi se to isto potvrdilo od strane dvoje ljudi koje nisam nikad prije vidio. Svi su mi rekli kako ću se ponovno boriti."

Od njegove posljednje borbe prošlo je više od dvije godine, no cijelo to vrijeme mu je povratak bio opcija. Zapravo, konstantno je mislio kako je odluku donio naglo i bez pravih razloga.

"Nakon što sam se umirovio nisam trenirao dva mjeseca i počeo sam se osjećati loše. Znao sam da se moram vratiti u dvoranu i to sam napravio. Počeo sam dizati utege pa lagano sparirati i grapplati. Nakon toga je došao spomenuti san. Uistinu sam mislio da je to bilo to nakon što sam se umirovio, no ja ovo volim raditi. Kratko vremena sam izgubio želju natjecati se, no ona se ipak vratila", rekao je.

Nate je karijeru završio nakon isteka ugovora s UFC-om, a to znači kako se može vratiti i potpisati ugovor s bilo kojom promocijom. UFC vjerojatno neće biti zainteresiran za svog veterana, no već je više puta dokazano kako veterani jako dobro prolaze u nekim drugim promocijama koje putem njihovih imena pokušavaju doći do publike. Nema sumnje kako će Nate dobiti veliki broj ponuda.

Što se tiče njegove karijere, tijekom nje je upisao 35 pobjeda, 19 poraza i dva neodlučena ishoda. U UFC-u je upisao po 12 pobjeda i poraza. Za titulu srednje kategorije borio se 2007. godine, kad je poražen od Andersona Silve. Najveći uspjeh u karijeri mu je osvajanje titule velter prvaka Strikeforcea. To je ostvario u srpnju 2012. godine pobjedom protiv Tyrona Woodleya. Titulu je izgubio od Tareca Saffiedinea na posljednjem Strikeforceovom eventu uopće, nakon čega se vratio borbama u UFC-ovom Octagonu.

Linker
18. svibanj 2024 07:41