UFC

MMA ostaje bez ‘Natural Born Killera‘: Umirovio se Carlos Condit

Carlos Condit
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nekadašnji privremeni prvak UFC-ove velter kategorije zaključio je svoju dugu i uspješnu karijeru

Nakon što smo jučer imali prilike pročitati da se umirovio Joseph Benavidez, sada je u mirovini i 37-godišnji Carlos Condit (32-14-0, 9-10-0 UFC), legendarni UFC-ov borac velter kategorije, nekoć privremeni prvak UFC-ove velter kategorije i bivši prvak WEC-a u već spomenutoj težinskoj kategoriji. Dugogodišnji Conditov menadžer Malki Kawa potvrdio je vijest portalu MMA Fighting.

''Natural Born Killer'' (Rođeni ubojica) nadimak je koji sjajno opisuje Conditov pristup borbama, kao i njegov borilački karakter. Carlos Condit bio je pravi ratnik unutar kaveza i pružio je niz borbi koje fanovi pamte te im se rado više puta vraćaju. Vrhunac Conditove karijere dogodio se 2012. godine kada je pobijedio Nicka Diaza te se okitio titulom privremenog prvaka velter kategorije. Nakon toga uslijedila je borba protiv GSP-a za neprikosnovenog prvaka, no Kanađanin je pobijedio jednoglasnom odlukom. Imao je Condit i u toj borbi svojih trenutaka. Naročito blizu pobjedi bio je početkom treće runde kada je lijevim high-kickom sjajno pogodio St-Pierrea koji je uzdrman završio na podu, no Condit nije uspio završiti posao.

Imao je ''Natural Born Killer'' priliku doći do pojasa i početkom 2016. godine. Tada je prvak bio Robbie Lawler, a Carlos Condit i ''Ruthless'' pružili su 5 rundi odlične borbe nakon koje je Lawler pojas obranio podijeljenom sudačkom odlukom. Brojni kritičari i fanovi mišljenja su kako je Condit zapravo trebao pobijediti u toj borbi, a prema na stranici MMA Decisions može se vidjeti kako je većina portala bodovala borbu u korist Condita, kao i gotovo 64 posto fanova koji također mogu bodovati mečeve na toj stranici.

Nakon tog poraza, uslijedio je nagli pad. Nanizao je j''Natural Born Killer'' još četiri poraza i totalno se udaljio od vrha kategorije. Činilo se kako bi ima još vatre u njemu nakon što je tokom 2020. i 2021. savladao Courta McGeeja i Matta Browna, no u zadnjem meču poražen je od Maxa Griffina. Ukupno 46 profesionalnih mečeva odradio je Condit, pružio je niz spektakularnih trenutaka i unatoč tome što nikada nije bio dominantni prvak UFC-a, fanovi će ga pamtiti kao velikog borca velter kategorije.

Linker
20. travanj 2024 05:06