UFC

‘Mnogi su govorili da ću počiniti samoubojstvo nakon što je Belal osvojio pojas, ali on je bolji za posao od Aspinalla‘

Belal Muhammad (lijevo) i Dana White (desno)

 AFP/GETTY IMAGES
Čelni čovjek UFC-a ušutkao je kritičare koji su govorili da ‘mrzi‘ Belala Muhammada

Mnogi su prošlih dana raspravljali o tome kako Dana White pojedinim borcima daje "privilegije" dok druge u najmanju ruku "ne voli". Problematika ove teme bazira se na tome da svatko u borilačkom sportu (borac, fan ili pak vlasnik organizacije) može imati svoje mišljenje, ali to mišljenje ne bi trebalo imati utjecaj na sportski dio odnosno na samu karijeru. Pogađate, rasprava se svodila na to da li je Dana White bio iznimno razočaran zbog toga što je Belal Muhammad dominantnom izvedbom svladao njegovog "pulena" Leona Edwardsa?

Dana White odbacuje tvrdnje da ne podržava Belala Muhammada kao UFC-ovog prvaka. Nakon što je šef UFC-a stavio pojas oko struka Muhammada, mnogi su primijetili da je izgledao nezadovoljan samim ishodom. Na konferenciji za novinare poslije UFC-a 304, White nije dao Muhammadu (24-3) previše priznanja za pobjedu protiv Leona Edwardsa i osvajanje naslova u velter kategoriji.

White objašnjava da je bio umoran, budući da se UFC 304 održao tijekom noći u Manchesteru Također je bio nezadovoljan jer su bonusi povećani na 100.000 dolara, a uslijedilo je sedam uzastopnih odluka sudaca prije nego što je Paddy Pimblett prisilio Kinga Greena na predaju.

"Moram reći, da budem pošten: bio sam umoran" izjavio je White Kevinu Ioleu. "Bio sam u lošem raspoloženju. Bio sam, znate, na toj konferenciji za novinare i sve ovisi o tome kada me uhvatite."

"Belal je izašao, nametnuo svoju igru, borio se na svoj način i napravio svoje. Svi misle da ne volim Belala. Vidio sam objave da će ‘Dana sada počiniti samoubojstvo jer je Leon izgubio‘ - to je najdalje od istine."

Video koji prikazuje Whitea kako stavlja pojas oko struka Muhammada trenutno ima više od 22 milijuna pregleda na Instagramu. White je pohvalio Muhammada kao "dobrog momka" i naglasio da statistike pokazuju da je popularniji nego što mnogi misle.

"Da stavimo stvari u perspektivu, video stavljanja pojasa za Toma Aspinalla ima 8.2 milijuna pregleda. Belalov video ima 22 milijuna pregleda" rekao je White. "Dakle, za one koji misle da ljudi ne mare za Belala Muhammada, ovo ovdje se dokazuje da to nije točno."

Linker
13. rujan 2024 12:22