UFC

Morono se naklonio ‘Kauboju‘: ‘Nadam se da će imati privilegiju sam birati svoj završni put‘

Alex Morono
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Odluku karijere donio je Morono prihvativši uskočiti kao zamjena u borbu protiv Donalda Cerronea

Kad je 30-godišnji Alex Morono (19-7, 8-4 UFC) samo tjedan dana prije borbe dobio ponudu postati zamjenski protivnik Donalda Cerronea, nije dugo razmišljao. Budući da je inače jedan od manjih velteraša, nije imao problema skinuti kilograme i okušati sreću protiv legende slobodne borbe. Posebno nakon što su mu nijanse nedostajale da u prosincu prošle godine savlada Anthonyja Pettisa.

Odluka je bila sjajna, budući da je Morono borbu završio udarcima krajem prve runde. Dao je sudac Cerronu više prilika vratiti se u borbu, no prepoznao je kad je bilo gotovo. Cerrone je tako došao u nezavidnu situaciju, budući da mu je ovo bila šesta borba u nizu bez pobjede. No, Morono vjeruje da on nije taj koji je završio njegovu karijeru. To je potvrdio medijima odmah nakon borbe održane proteklog vikenda.

"Mislim kako i dalje može biti kompetitivan. Može odraditi barem još jednu borbu, nadam se da će mu UFC dati privilegiju da sam bira svoj završni put", rekao je Morono, prokomentiravši ono što je Kauboju pružio on sam:

"Mislim kako ovo baš nije bilo idealno uparivanje za njega, gledajući na njegov stil i fazu karijere u kojoj se nalazi."

Cerrone je odmah rekao kako nije gotov te kako ne želi otići na ovaj način, da ne želi svoju ostavštinu zaključiti na taj način i to mu nitko ne može zamjeriti. Morono se nada da će biti upravo tako te da će Donald završiti karijeru kao pobjednik. I dodaje kako je to osjetio.

"Ako želi, on može dobiti borbu u kojoj će uspjeti doći do pobjede. Kad ja udaram desni kroše, u njega stavljam svu snagu koju posjedujem. Mislim da sam prije kraja borbe pogodio dva ili tri takva, udarce s kojima inače ljude lako rušim, a on je ostao na nogama. Još uvijek je on u toj igri, vidio sam mu u očima. Može se vidjeti kad netko više nema ono što je potrebno. Njega sam gledao prije i nakon borbe, još je unutra", rekao je ono što je vidio, zaigravši se na kraju i "matchmakera".

"Dajte mu Joea Lauzona ili Jima Millera. I dalje su to aktivni momci i borci u igri, a bila bi to zabavna borba veterana. Ako netko zaslužuje sam birati svoje poteze u UFC-u, onda je to Kauboj", zaključio je Alex.

Cerrone se već borio protiv Millera u srpnju 2014. godine te je slavio prekidom. Zanimljivo, njih dvojicu su ujedno i borci s najviše odrađenih UFC borbi u povijesti. Zanimljivo, protiv Lauzona se nikad nije borio, iako su obojica odradili itekako značajan broj nastupa u Octagonu.

Linker
14. travanj 2024 15:57