UFC

Movsar Evloev pobjedom je otvorio glavni dio večeri! Nakon što je riješio Allena, zaželio je napad na titulu

Movsar Evloev

 TAIDGH BARRON/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Rezultate svih mečeva preliminarnog dijela priredbe možete pročitati u okviru na dnu članka

Dobrodošli u 2024. godinu i UFC PPV priredbe! Započeo je glavni dio večeri UFC-a 297, a čast da ga otvore imali su četvrti na rang ljestvici perolake kategorije, Arnold Allen, odnosno deveti, Movsar Evloev.

Meč je počeo klasičnim uvodnim ispitivanjem snaga gdje su borci uglavnom razmjenjivali direkte i nekoliko "kickova" u tijelo. Tek nakon dvije minute Evloev je pokušao rušiti, ali se engleski borac uspio obraniti te su završili u klinču na 30-ak sekundi prije nego li su se odvojili. Minutu prije kraja prve runde vidjeli smo nekoliko sjajnih "scrambleova" na podu gdje je Allen sjajno odolijevao pokušajima rušenja, no pred sam kraj Evloev je uspio upisati nekoliko rušenja i uspostavio kontrolu te si vjerojatno priskrbio ovu dionicu.

Iduća runda krenula je istim tempom kao i prva sve do jednog "high kicka" "Almightyja", ali bez većih posljedica. Nakon kraćeg vremena, ruski borac upisao je rušenje, no Allen se brzo pridigao te se ista sekvenca ponovila i završili su u klinču gdje nisu bili previše aktivni te su se razdvojili. Evloev je pogodio jedan desni kroše s kojim je nakratko i uzdrmao protivnika te mu nanio posjekotinu, ali nije bilo završnice te je Allen preživio do kraja runde, ali kut mu je govorio da mora ići po završetak što dovoljno govori o tadašnjem stanju u meču.

Tražili su Allena da ide prema naprijed te je to i poslušao kada je uputio sjajnu kombinaciju direkata i krošea s čime je poslao poruku da još ima baruta u sebi za ovaj meč. Ruski borac krenuo je u rušenje što je Englez obranio, ali je onda uputio nekoliko ilegalnih koljena te je meč nakratko prekinut. Čak je i doktor ušao u kavez, ali meč se nastavio bez ikakvih posljedica. Pokušao je Evloev još nekoliko rušenja, ali bez uspjeha. Ipak je uspio u tom naumu minutu prije kraja, ali Allen je uhvatio gušenje. Ipak, od toga nije bilo ništa. Pokušao je Allen u zadnjih nekoliko sekundi upisati dodatne poene kod sudaca, ali nije uspio u onome što ga je kut tražio: završiti meč prekidom. Ako ništa drugo, gledali smo odličnu treću rundu.

Na kraju je slavio Evloev jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3) te ostao neporažen u svojoj karijeri (18. pobjeda), dok je s druge strane Allen upisao treći poraz (drugi unutar UFC-a). Nakon borbe, izjavio je da želi napad na titulu te da će s posebnom pozornošću pratiti sraz između Alexandera Volkanovskog i Ilije Topurije idući mjesec.

Što se tiče preliminarnog dijela večeri, u glavnoj borbi tog dijela večeri Garrett Armfield slavio je jednoglasnom odlukom sudaca protiv Brada Katone. Ipak, može se reći da je taj dio obilježila borba Seana Woodsona i Charlesa Jourdaina, to jest ono što se dogodilo nakon nje.

Naime, dogodila se konfuzija jer je sudac podignuo ruku Jourdaina te je nastala pomutnja u kavezu sve dok Daniel Cormier nije pojasnio da je Woodson zapravo pobjednik. Ljudi smo, greške se događaju i nećemo previše zamjeriti.

Vidjeli smo i četiri pobjede prekidom, po jednu u prvoj i trećoj rundi te dvije u drugoj rundi. Rezultate svih mečeva preliminarnog dijela priredbe možete pročitati u okviru na dnu članka.

UFC 297 - rezultati preliminarnog dijela večeri

Garrett Armfield def. Brad Katona via jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3)

Sean Woodson def. Charles Jourdain via podijeljena odluka sudaca (29-28 x2, 28-29)

Ramon Taveras def. Serhiy Sidey via podijeljena odluka sudaca (29-28 x2, 28-29)

Gillian Robertson def. Polyana Viana via TKO – R2, 3:12

Sam Patterson def. Yohan Lainesse via prisiljavanje na predaju (rear-naked choke) – R1, 2:03

Jasmine Jasudavicius def. Priscila Cachoeira via prisiljavanje na predaju (Anaconda choke) – R3, 4:21

Jimmy Flick def. Malcolm Gordon via prisiljavanje na predaju (arm triangle) – R2, 1:17

Linker
27. travanj 2024 19:21