UFC

Movsar Evloev vjeruje da je napad na titulu njegov sljedeći meč: ‘Nema veze što ne završavam protivnike, 18-0 je moj ‘score‘‘

Movsar Evloev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
29-godišnji Rus nezaustavljiv je unutar UFC-ovog kaveza

Movsar Evloev (18-0) dulje vrijeme kotirao kao jedan od najperspektivnijih boraca UFC-ove perolake kategorije. Neporaženi ruski borac nekoć je bio prvak bantam kategorije u M-1 organizaciji, ali 2019. godine prešao je u UFC i nastupa u perolakoj kategoriji.

Pobjedu za pobjedom nizao je Evloev, ali fanovi su pomalo počeli sumnjati u njegove sposobnosti nakon meča koji je odradio u petom mjesecu prošle godine. Evloev je tada teškom mukom porazio Diega Lopesa, debitanta u UFC-u i tada ne pretjerano poznatog borca.

Evloev je u nekoliko navrata bio na rubu poraza ‘‘submissionom‘‘ i nevjerojatno je na kakve se načine izvlačio iz svih tih zahvata. Na koncu je Movsar slavio jednoglasnom odlukom sudaca, ali mnogi su ga kritizirali jer se toliko namučio protiv debitanta.

Kasnije se ispostavilo da je Diego Lopes fantastičan borac, a Movsar Evloev proteklog vikenda dobio je priliku dokazati svoju kvalitetu protiv top 5 borca u perolakoj kategoriji. Četvrtorangirani Arnold Allen bio je njegov protivnik, ali Evloev je uspio svladati i tu prepreku. Jednoglasnom odlukom porazio je Allena i možemo očekivati njegov ulazak u top 5, nakon što se ažuriraju rang ljestvice. Evloev je do sada okupirao deveto mjesto u poretku izazivača.

Pobjeda nad Allenom primaknut će Evloeva korak bliže napadu na titulu, ali Movsar smatra da je ta pobjeda već dovoljna za ‘‘title shot‘‘. Osam pobjeda u jednako toliko nastupa upisao je Evloev unutar UFC-ovog kaveza, ali određeni problem stvara mu činjenica da niti jednog od svojih protivnika nije uspio završiti. Znamo da UFC preferira finiše i atraktivne borce, ali Evloev tvrdi da su pobjede ipak najbitnije u cijeloj toj priči, neovisno kako se dođe do njih.

‘‘Ne radi se o finišima ili nečem drugom. Ja sam na 18-0 ‘scoreu‘ i to nije šala. Čak i da nemam niti jedan finiš u karijeri, sve sam porazio i svi to dobro znaju. Ja sam i dalje neporažen i nema šanse da mi ne dopuste boriti se za titulu.‘‘, rekao je Evloev na konferenciji za medije, ali zatim je dodao kako neće očajavati ako bude trebao još jednu pobjedu.

‘‘Ako moram poraziti još nekog, samo mi dajte tog tipa.‘‘, dodao je samouvjereni ruski borac.

Nije čak niti isključeno da Evloev u sljedećem nastupu dobije taj napad na titulu. Alexander Volkanovski i Ilia Topuria borit će se 17.2. za titulu prvaka, a pitanje tko će biti sljedeći izazivač nakon tog meča, posebno ako Volkanovski dođe do pobjede.

Max Holloway sprema se za UFC 300 i meč protiv Justina Gaethjea u lakoj kategoriji. Yair Rodriguez prošle godine je poražen u meču za titulu prvaka, a Brian Ortega kao trećerangirani izazivač trenutno ipak nije u igri za novi napad na pojas. Allen je dosad bio na četvrtom mjestu, ali Evloev će vjerojatno preuzeti tu poziciju. Stoga, nemojte se iznenaditi ako Evloev uistinu napadne pojas u svom sljedećem nastupu.

Linker
20. travanj 2024 15:51