UFC

Max Holloway o prelasku u laku kategoriju: ‘Mogu se boriti u obje kategorije, pobjeda nad Justinom otvorit će brojna vrata‘

Max Holloway i Daniel Cormier

 Matt Davies/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bivši prvak perolake kategorije ima velike planove za nastavak svoje karijere

Jedan od najinteresantnijih mečeva na UFC 300 eventu bit će meč za ‘‘BMF‘‘ titulu. Justin Gaethje prošle godine je osvojio taj pojas nokautiravši Dustina Poiriera, a na UFC 300 priredbi prvi puta će braniti titulu ‘‘BMF-a‘‘.

UFC je ugovorio meč o kojem se dulje vrijeme ‘‘šuškalo‘‘. Max Holloway i Justin Gaethje ukrstit će rukavice, a poznavajući njihove načine borbe, ovo ne može biti loš i dosadan meč. Holloway i Gaethje doslovno će se potući od prve do posljednje sekunde, a pobjednik će otići kući s ‘‘BMF‘‘ titulom.

Holloway će za ovaj meč prijeći u laku kategoriju, ali to mu neće biti prvi UFC nastup u toj kategoriji. Max se 2019. godine borio za status privremenog prvaka u lakoj kategoriji, ali Dustin Poirier ga je nadjačao i došao je do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca. Holloway se nakon toga vratio u perolaku kategoriju, ali trenutno je u svojevrsnom zastoju unutar te kategorije,

Triput se Max borio protiv prvaka Alexandera Volkanovskog i sva tri meča je izgubio. Ostali izazivači ne uspijevaju poraziti Hollowayja, pa tako Max drži prvo mjesto u poretku izazivača, ali prvak mu je nepremostiva prepreka. Odlazak u laku kategoriju smislen je potez, a Holloway vjeruje kako mu potencijalna pobjeda nad Gaethjeem otvara brojna vrata.

‘‘Perolaka kategorija ima zakazan meč za titulu (Volkanovski vs. Topuria), a ja mislim da mi u toj kategoriji preostaje samo novi napad na titulu. Morao sam se boriti protiv Arnolda Allena i odradio sam taj meč. Zatim su me poslali u Aziju da se borim protiv ‘Korejskog Zombija‘ i to je bilo jako zabavno. ‘Title shot‘ je sljedeći korak, ali UFC je otišao u drugom smjeru odabravši Topuriju. Ali sjajno je što u ovom sportu uvijek ima više opcija.

Justin Gaethje je izgledao kao netko tko treba ‘partnera zaa ples‘, a ja sam ubacio svoje ime u kombinacije. ‘BMF‘ pojas je odlična stvar, a laka kategorija samo je 4,5 kilograma iznad perolake kategorije. Mogu se natjecati u obje kategorije, zašto ne bih ubacio svoje ime u kombinacije? Mislim da će mi se mnoga vrata otvoriti ako porazim Justina. Ali jasno, prvo se moram fokusirati na čovjeka koji je ispred mene. Justin Gaethje je opasan tip, ali odradit ćemo taj posao. Nakon toga slijedi igra mnoštva opcija. Zasad sam fokusiran da moja ruka bude podignuta, a onda ćemo vidjeti što slijedi.‘‘, rekao je Max.

Dojam je da Holloway vjeruje kako može napasti pojas i u lakoj kategoriji, a pobjeda protiv Justina Gaethjea definitivno bi mu otvorila vrata za nešto takvo. Pričekajmo ipak 13. travnja (četvrti mjesec), jer puno toga pitat će se i samog Gaethjea.

Linker
26. travanj 2024 02:18