UFC

Može li itko zaustaviti ovog engleskog ‘monstruma‘? Tom Aspinall pregazio je Curtisa Blaydesa!

Tom Aspinall

 George Tewkesbury/PA Images/Profimedia
Pojas privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije ostao je u vlasništvu Toma Aspinalla

Prvi od dva današnja meča za pojas donio nam je okršaj dvojice elitnih teškaša. Tom Aspinall ušao je u meč kao branitelj statusa privremenog prvaka teške kategorije, dok je Curtis Blaydes došao s namjerom da upiše još jednu pobjedu nad Aspinallom.

Podsjećamo, Blaydes je slavio prije dvije godine na priredbi u Londonu, ali čak ni sam Blaydes ne gleda na taj meč kao na nekakvu pobjedu. Aspinall je tada ozlijedio koljeno nakon samo 15 sekundi borbe, a dvije godine nakon nesretnog događaja, Tom je napokon dobio priliku revanširati se za jedini poraz koji je upisao u UFC-u.

Priliku je iskoristio i ekspresno je nokautirao Curtisa Blaydesa!

Pomalo nezgrapno i neoprezno ušao je Aspinall u ovaj meč. Prevelika želja da dohvati Blaydesa dovela ga je u situaciju gdje je nekoliko puta čisto pogođen. Međutim, tu dolazimo do ključne razlike između ove dvojice boraca.

Koliko god Curtis Blaydes osporavao činjenicu o ‘‘staklenoj bradi‘‘, ne može se pobjeći od dojma da njegova brada ipak ne podnosi udarce najbolje. Tom Aspinall lakoćom je izdržao njegove udarce, ali zato je Blaydes pao nakon prednjeg direkta Toma Aspinalla. Engleski teškaš čak je i promašio desnicom koja je uslijedila nakon prednjeg direkta, ali svejedno je imao uzdrmanog Blaydesa. Bez većih problema Aspinall je dovršio posao udarcima iz gornje pozicije u parteru.

Blaydes je negodovao zbog prekida, ali više nego opravdano sudac je prekinuo meč. Prosječno vrijeme Aspinallovih mečeva nešto je dulje od dvije minute, a statistika se dodatno popravila nakon ove borbe.

31-godišnji Aspinall trebao je samo minutu za poraziti Curtisa Blaydesa i tako je došao do 15. pobjede u profesionalnoj karijeri (15-3-0, 8-1 UFC). Aspinall je ovo ujedno i 12. pobjeda nokautom, a šest ih je upisao u UFC-u.

Zadržao je Tom pojas privremenog prvaka teške kategorije, ali dodatno je pojačao utisak kako se radi o najboljem teškašu na svijetu u ovom trenutku. Priliku za tu potvrdu morat će čekati, jer Jon Jones i Stipe Miočić trebali bi se boriti tek u 11. mjesecu. Aspinall će čekati pobjednika, osim ako ne dođe do neplaniranih okolnosti u kojima bi Aspinall dobio napad na pojas brže od očekivanog. Tom je po završetku meča prozvao Jona Jonesa.

‘‘Nemam ništa protiv tebe, ali jednostavno mislim da sam bolji.‘‘, poručio je Tom.

Strašan borac je Tom Aspinall i krajnje je upitno postoji li teškaš koji ga može zaustaviti u ovom trenutku. Naravno, ne zaboravimo i ulogu našeg Ante Delija koji je dao velik obol pripremama engleskog teškaša.

Linker
03. rujan 2024 02:00