UFC

Muhammad i Burns objasnili zašto su prihvatili ‘short notice‘ meč na UFC 288 idućega tjedna

Burns i Muhammad

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Dobra je stvar da su obojica motivirani i da se žele boriti što prije u tako uzbudljivoj kategoriji

Izgleda da je UFC prošlih nekoliko tjedana osluškivao glas publike oko UFC 288 priredbe koja se održava već idućega tjedna. Borba između Charlesa Oliveire i Beneila Dariusha je morala biti prebačena jer se Oliveira ozlijedio, tako da je priredba doživjela dosta težak udarac.

UFC je ipak odlučio reagirati te je dogovorena borba između Gilberta Burnsa i Belala Muhammada na ‘‘short notice‘‘, tako da priredba sada izgleda nešto bolje. Upravo su Burns i Muhammad objasnili kako je uopće došlo do ponude za ovaj meč:

‘‘Prošli tjedan sam bio u Kanadi i bavio sam se karitativnim radom, radio s jednom organizacijom. Na vijestima sam vidio da je borba između Oliveire i Dariusha otkazana te sam si pomislio ‘sranje‘. Nazvao sam svog menadžera i pitao ga gdje je Covington? Htio sam borbu protiv njega. Nazvao me idući dan i rekao da ništa od Colbyja, ali da je Burns spreman. Rekao sam da može‘‘, rekao je Belal za MMA Fighting.

Burns iznio svoje razloge:

‘‘Nema šanse da toliko čekam. Možda i bih do sedmog mjeseca, ali do desetog, nema teorije. Tri borbe u tri i pol mjeseca. Ostali tipovi se ne bore toliko. Sad je moje vrijeme, pobijedit ću ih sve. Cijelu velter kategoriju, cijeli UFC. Želim to zaslužiti svojim radom jer radim više od svih tipova u UFC-u‘‘, rekao je Burns.

Dobra je stvar da su obojica motivirani i da se žele boriti što prije u tako uzbudljivoj kategoriji. UFC 288 predvode Henry Cejudo i Aljamain Sterling, ali UFC je očigledno prosudio da za tu priredbu trebaju još barem jednu veću borbu jer ostatak ‘‘carda‘‘ ne bi bio zadovoljavajući.

Linker
07. svibanj 2024 10:53