UFC

Muhammad Mokaev izrazito je nezadovoljan svojim statusom u muha kategoriji: ‘Svi me odbijaju!‘

Muhammad Mokaev 

 SIPA USA/DDP USA/PROFIMEDIA Sipa Usa/Ddp Usa/Profimedia
Mokaev je dosta aktivan borac, no ovo ga usporava

Borba Muhammada Mokaeva da privuče rangirane protivnike se nastavlja. Neporaženi Mokaev započeo je svoj UFC mandat s 4-0 te želi postati najmlađi prvak u povijesti UFC-a. Ovaj 22-godišnjak, koji je pretrpio rupturu križnih ligamenata u svojoj pobjedi nad Jafel Filhom prošlog ožujka, nada se da će se boriti ili u Londonu u 7. mjesecu ili na UFC-u 292 19. kolovoza (osmi mjesec) u Bostonu.

Mokaev (10-0-1, 4-0 UFC) je bio aktivan, ali njegova nemogućnost da dobije rangiranog protivnika u muha kategoriji usporila je njegov put do pojasa što ga podosta frustrira.

"Trenutno je jako, jako teško. Kad nisam bio rangiran, pobijedio sam Codyja Durdena za manje od 50 sekundi, a nakon toga sam pobijedio LFA prvaka Charlesa Johnsona, Malcolma Gordona, Jafela Filha, koji su izašli iz Contender Seriesa. Ovi dečki su stariji od mene 10 godina. Sada sam na ljestvici broj 12, a rangirani ljudi se ne žele boriti sa mnom, govore da mi treba još jedna pobjeda, a ako će se to dogoditi, reći će da se borim protiv slabih protivnika."

Mokaev je pokušao uzeti stvari u svoje ruke slanjem izravnih poruka Mattu Schnellu i Timu Elliottu, koji obojica imaju rezervirane borbe u lipnju te je rekao da su obojica prihvatili ako iz svojih borbi izađu neozlijeđeni, ali neće računati na to. Također se javno sukobljavao s Manelom Kapeom i Brandonom Royvalom, koji je trenutno rezerva u borbi za naslov u muha kategoriji između prvaka Brandona Morena i Alexandrea Pantoje na UFC-u 290 8. srpnja (sedmi mjesec).

“Manel Kape, na primjer, nije prihvatio borbu protiv mene. On je rangiran kao broj 9, ima 3-2 u UFC-u, ali je rekao, ‘Nisi na mojoj razini.‘ Što mogu učiniti ako se ovi dečki ne žele boriti sa mnom. Kako da ne budem njegova razina ako je izgubio od svih rangiranih momaka, ne znam, situacija je stvarno teška", zaključio je.

Linker
20. travanj 2024 04:07