UFC

Muhammad Mokaev otkrio težinu svoje ozljede: Treninzima će se vratiti prije svih očekivanja

Muhammad Mokaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Talentirani borac UFC-ove muha kategorije nije pretrpio najtežu moguću ozljedu koljena

Muhammad Mokaev (10-0, 1 NC) uspio je ostati neporažen i nakon UFC 286 eventa održanog u Londonu, ali teškom mukom izborio je pobjedu protiv Jafela Filha. 22-godišnji Mokaev dominirao je dobrim dijelom borbe, ali u trećoj rundi Brazilac je sjajno zaključao ‘‘kneebar‘‘ i činilo se da će Mokaev ipak morati tapkati.

Savijao je Filho njegovu nogu maksimalno koliko je mogao i vršio je ogroman pritisak na koljeno Britanca rodom iz Dagestana. Mokaev se mučio, ali izdržao je veliku bol i uspješno se izvukao iz zahvata Filha. Došlo je do kombinacije u kojoj se Filho ispuhao i mentalno pao, dok je Mokaev dobio poticaj i ubrzo je Filha prisilio na predaju ‘‘neck crankom‘‘.

Bila je to deseta pobjeda Mokaeva u njegovom desetom profesionalnom nastupu, a san o tome da postane najmlađim prvakom u povijesti UFC-a i dalje živi. Mokaev bi titulu trebao osvojiti do 30.3.2024. godine, ali ‘‘kneebar‘‘ koji je istrpio protiv Filha mogao bi ga udaljiti na dulje vrijeme iz kaveza.

Mnogi su uvjereni da su Mokaevu popucali ligamenti i da ga čeka dugotrajan oporavak od teške ozljede, ali čini se da će se Mokaev treninzima vratiti prije svih očekivanja. Naime, Mokaev je putem Twittera otkrio da se radi o djelomičnom puknuću drugog stupnja, a nastradao je medijalni kolateralni ligament (MCL).

‘‘Alhamdulillah! 6-8 tjedana i vraćam se treningu. Hvala svima na vašim porukama. Primio sam nevjerojatnu količinu podrške vezano za svoje koljeno. Kreće sezona lova na pojas. Postat ću prvakom jednog dana.‘‘, poručio je Mokaev i priložio je fotografiju na kojoj je netko odlučio prikazati Filhov ‘‘kneebar‘‘ kao svojevrsni zlatni rez.

Mokaev je kroz još nekoliko ‘‘tvitova‘‘ potvrdio da operacija neće biti potrebna, ali pričekat će da oteklina splasne i onda će odraditi još jedno snimanje koljena. Potvrde li se prvi rezultati pretraga, Mokaev će se relativno brzo vratiti u kavez i nije isključeno da se dovede u priliku za postati najmlađim prvakom ikad. Pitanje je ipak posjeduje li tu razinu vještine u ovom trenutku, jer borac poput Jafela Filha daleko je od vrha kategorije, a strašno ga je namučio u međusobnom obračunu.

Linker
19. travanj 2024 01:49