UFC

Muhammad Mokaev ugovorio je novi meč: Talentirani Dagestanac neće uspjeti oboriti rekord Jona Jonesa

Muhammad Mokaev

 Kieran Cleeves/PA Images/Profimedia
Talentiranog Mokaeva čeka borac koji je podosta visoko u poretku izazivača

Supertalentirani Muhammad Mokaev gotovo sigurno neće ostvariti cilj koji si je zacrtao po dolasku u UFC. Mokaev je planirao postati najmlađim prvakom u povijesti UFC-a i htio je srušiti rekord Jona Jonesa.

23-godišnji Britanac rodom iz Dagestana morao bi osvojiti pojas do 30. ožujka (treći mjesec) sljedeće godine, ako želi oboriti Jonesov rekord. Jones je postao UFC-ovim prvakom točno četiri mjeseca prije svog 24. rođendana, a Mokaev će 30.7. proslaviti 24. rođendan. Zašto tvrdimo da neće stići postati najmlađim prvakom u povijesti UFC-a?

Zato što je Mokaev ugovorio novi meč, a tek 2. ožujka (treći mjesec) odradit će tu borbu. Potvrđen je meč između Mokaeva i Alexa Pereza (24-7-0, 6-3-0 UFC), a radi se o prvoj borbi koja je potvrđena za UFC-ov debitantski event u Saudijskoj Arabiji.

Čak i u slučaju pobjede nad Alexom Perezom, Mokaev neće imati vremena za napad na titulu, a upitno je hoće li uopće zaslužiti ‘‘title shot‘‘ nakon pobjede nad Perezom.

Alex Perez trenutno je sedmi borac u poretku izazivača unutar UFC-ove muha kategorije, a u posljednja dva nastupa upisao je dva poraza. U 11. mjesecu 2020. godine čak se borio i za titulu prvaka u muha kategoriji, ali Deiveson Figueiredo porazio ga je nakon nešto manje od dvije minute borbe.

Novi nastup Alexa Pereza čekali smo do sedmog mjeseca prošle godine, a ni tada se Perez nije proveo ništa bolje. Alexandre Pantoja završio ga je nakon 91 sekundu borbe.

Iako je meč službeno ugovoren, krajnje je upitno održavanje ovog meča. Alex Perez borac je koji je uvelike poznat po otkazivanju mečeva, naročito u posljednjih nekoliko godina. Zavirite li na Tapology, uočit ćete kako su Perezovi mečevi otkazani čak 10 puta u posljednje tri godine.

image

Perezova povijest otkazivanja mečeva u posljednje tri godine

Tapology

Treba biti pošten pa reći kako nije uvijek Perez bio krivac za otkazivanje mečeva, ali američki borac jako se muči s odrađivanjem mečeva. Uostalom, u posljednje tri godine odradio je samo dva nastupa.

Linker
30. travanj 2024 19:15