UFC

Dvije minute dijelile su ga od poraza? Suci šokirali bodovanjem meča između Mokaeva i Elliotta

Muhammad Mokaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Muhammad Mokaev mogao je osjetiti gorčinu poraza da je meč potrajao još dvije minute

Vrlo dobar nastup na UFC 294 eventu odradio je Muhammad Mokaev. 23-godišnji Britanac dagestanskih korijena upisao je 11. pobjedu u svom 12. profesionalnom nastupu (jedan meč okončan je ‘no contestom‘).

‘‘Submissionom‘‘ u trećoj rundi Mokaev je porazio Tima Elliotta i došao je do pete pobjede u svom petom UFC nastupu. Mokaev tako nastavlja svoj put ka vrhu, a postane li prvakom prije 30. ožujka (treći mjesec) sljedeće godine, oborit će Jonesov rekord i postat će najmlađim UFC-ovim prvakom u povijesti.

Male su šanse da mu to pođe za rukom, ali nije nemoguće. Gotovo pet mjeseci preostaje mu za taj pothvat, a sve ovisi o UFC-ovom rasporedu i planovima za Mokaeva. San Muhammada Mokaeva i dalje živi, ali lako je mogao biti ugašen u meču protiv Tima Elliotta.

Sudačke kartice ovog meča poprilično su prošle ispod radara, ali izgledaju podosta iznenađujuće. Nakon prve dvije runde, Tim Elliott bio je u vodstvu na dvije sudačke kartice! David Lethaby i Darryl Rnasom obje runde bodovali su u korist Elliotta i da je meč otišao do samog kraja, Mokaev ne bi došao do pobjede.

U najboljem slučaju, Mokaev bi treću rundu uzeo rezultatom 10-8 te bi izborio neriješen ishod. Veća je šansa da bi ipak izgubio i sigurno mu je više nego drago jer je krenuo po prekid.

‘‘Arm triangle‘‘ gušenjem Mokaev je završio Elliotta, a meč je službeno završio minutu i 57 sekundi prije isteka vremena. Mokaev je tim ‘‘arm triangleom‘‘ spasio sebe, ali poštedio je i suce brojnih kritika koje bi dobili na svoj račun. Teško je opravdati činjenicu da su drugu rundu bodovali u korist Elliotta i sigurno bi se našli na udaru kritičara.

Muhammad Mokaev tako se u dva meča zaredom našao na rubu poraza. Svi se vjerojatno sjećate ‘‘kneebara‘‘ u koji ga je zaključao Jafel Filho ranije ove godine, ali Mokaev je odbijao tapkati i naknadno je došao do pobjede ‘‘submissionom‘‘.

Mokaev je očito pravi dokaz kako se isplati ići po prekid i ništa ne treba prepuštati u sudačke ruke.

Linker
30. travanj 2024 18:04