UFC

Muhammad reagirao na Edwardsovo odbijanje revanša: ‘Ne možeš nakon ovoga u borbu za titulu!‘

Belal Muhammad
 Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia
Leon Edwards iznenadio je izjavom nakon nesretnog kraja borbe protiv Belala Muhammada

Iako je u UFC-ova gotovo redovna praska da se, u slučaju prekida borbe nakon nekog nehotičnog ilegalnog poteza, prvom prilikom ugovara revanš, Leon Edwards je nedugo nakon borbe protiv Belala Muhammada izjavio kako njega ta opcija ne zanima. Podsjećamo, bila je to glavna borba proteklog vikenda održanog UFC Fight Nighta. Edwards je uspješno otvorio borbu i vrlo uvjerljivo uzeo prvu rundu, da bi početkom druge pogodio Muhammada prstom u oko. Time ga je onemogućio za nastavak i borba je prekinuta te poništena.

Kako iz iste izlazi s "no contest" ishodom, Edwards nije ostvario devetu pobjedu u nizu, za koju je vjerovao da bi mu trebala osigurati status izazivača. Ali, on smatra da mu to ne bi trebalo utjecati na ambicije, odnosno vjeruje da unatoč tome treba biti idući borac koji će napasti titulu prvaka. Potvrdio je i kroz svoje izjave kako misli da bi upravo on trebao biti idući za Kamarua Usmana.

To je naravno dovelo do očekivane reakcije kod Muhammada, koji je borbu hrabro prihvatio, a onda se jednako tako hrabro suprotstavio favoriziranom borcu.

"Nikad nisam vidio da se netko tako opako ponaša nakon što je nekoga pogodio prstom u oko i to u trenucima kad je borba tek zapravo kretala. Ako si zadovoljan završetkom na taj način, ti si mekan. Nećeš dobiti borbu za titulu nakon ovako nečega. Ja sam prihvatio borbu prije samo tri tjedna i došao sam se boriti. Ponovimo ovo!", napisao je Muhammad na Twitteru, otvoreno tražeći revanš.

Prije toga je potvrđeno kako bi se UFC-ov velteraš trebao u potpunosti oporaviti te da neće biti nikakvih trajnih posljedica na njegovom oku. Oko prekida borbe nitko nije imao apsolutno nikakvih prigovora pa tako niti sam Edwards, koji se ispričao svom protivniku. Ipak, prema njemu nema dovoljno empatije da bi odmah pristao na revanš. Vjerojatno će ga prema tome, ako oni smatraju da je potrebno, navesti UFC. Za razliku od Muhammada i medija, njima će teško moći reći ne.

Linker
19. travanj 2024 15:48