UFC

Na borbu s Rakićem stiže ‘drugačiji i 100 puta bolji‘ Santos od onog kojeg smo gledali protiv Teixeire

Thiago Santos
 BRUNO RIGANTI, AGIF via AFP
Bivši izazivač pred ovaj se dvoboj više nego ikad fokusirao na hrvanje i jiu-jitsu

Aleksandar Rakić prije desetak dana rekao je kako 6. ožujka ispred sebe želi imati Thiaga Santosa u njegovom najboljem izdanju, a brazilski udarač kao da ga je poslušao pa samouvjereno poručio da će za njihov susret biti 100 puta bolji nego u svom posljednjem nastupu.

Rakić i Santos otvorit će glavni program velike UFC 259 priredbe, a bivšem izazivaču to će biti prvi nastup nakon poraza od Glovera Teixeire. 'Marreta' je, podsjetimo, od svog sunarodnjaka izgubio gušenjem u trećoj rundi. U njegovu obranu, u taj je meč ušao nakon čak 16 mjeseci duge pauze uzrokovane ozljedom ligamenata u oba koljena, a u međuvremenu je bio i pozitivan na COVID-19.

"Ovoga sam puta puno bolje pripremljen nego onda kada sam se borio s Gloverom. Sad sam imao više vremena, a i borba s njim bila je samo zagrijavanje. Iza mene je bila duga pauza, moj 'tajming' nije bio na razini, ali nije mi namjera tražiti opravdanja. Sada sam 100 posto spreman i 100 puta sam boji nego prošli put", samouvjereno će Santos u razgovoru s AG Fightom.

'Marreta' je u srpnju 2019. bio vrlo blizu ispunjenja svojih snova. Na UFC-u 239 lavovski se borio i tek nakon tijesne podijeljene odluke sudaca izgubio od Jona Jonesa. No, unatoč sada već dva poraza u nizu, i dalje vjeruje da može zasjesti na poluteškaški tron.

"Dosta sam se fokusirao na hrvanje i jiu-jitsu. Time ne želim reći kako na tome nisam radio pred meč s Gloverom, ali sada to uvježbavam više nego ikad. Ovo će sigurno biti drugačiji 'Marreta'. Uvijek agresivan, ali strpljiv i uvijek svjestan situacije. Bit će to drugačija borba. Zdrav sam i želim se boriti. Želim što češće nastupati. I dalje naganjam taj pojas. Mlad sam i siguran sam da još mogu i da ću postati prvak u ovoj kategoriji", zaključio je 37-godišnji Brazilac.

Linker
19. travanj 2024 06:22