UFC

NA DANAŠNJI DAN: Prije 9 godina Conor McGregor nokautirao je Dustina Poiriera u prvoj rundi i došao do četvrte pobjede u UFC-u!

Conor McGregor vs. Dustin Poirier 1

 Ufc
Ni danas se ne zna što je točno s njim i USADA-om, niti se zna kada će se (i hoće li) McGregor ući u kavez. Također, ovakvu verziju Conora McGregora ćemo teško više ikada vidjeti

Vrijeme radnje je deveti mjesec 2014. godine, a popularni Conor McGregor je tada oko godinu i pol dana bio član UFC-a. Bio mu je ovo četvrti meč za najjaču promociju čemu su prethodile tri pobjede, odnosno dva nokauta i jedna sudačka odluka protiv legendarnog Maxa Hollowayja.

Bio je Conor tada još uvijek borac perolake kategorije, a bio je i Dustin Poirier. Na UFC 178 priredbi su se konačno sastali u kavezu u sklopu glavnog dijela večeri, a već se i prije same borbe vidjelo koliko je McGregor svojim ‘‘trash talkom‘‘ ušao u glavu Dustina Poiriera.

Na samom ceremonijalnom vaganju koje se tradicionalno održava dan prije borbe, već je bilo jasno o kakvom će se spektaklu raditi jednom kada se ova dva borca nađu u kavezu. Napetost se između boraca mogla rezati nožem, a i UFC-ov predsjednik Dana White je morao reagirati i borce razdvajati na spomenutom vaganju.

Kada je došao dan meča, McGregor i Poirier su se konačno popeli u kavez i borba je konačno krenula. Bilo je ovo razdoblje ‘‘gladnog‘‘ i opasnog Conora McGreogra koji je redao pobjede i završavao protivnike, a to je učinio i Poirieru. Nokautom u prvoj rundi je slavio te je tako došao do svoje četvrte pobjede u UFC-u, a ostalo je povijest.

Devet godina je prošlo od ovog legendarnog nokauta, a mi danas još čekamo vijesti o McGregorovom povratku u kavez. Upravo je Poirier bio njegov posljednji protivnik prije ove duge pauze, a u njihovom trećem meču je ozlijedio nogu te se dugo oporavljao. Ni danas se ne zna što je točno s njim i USADA-om, niti se zna kada će se (i hoće li) McGregor ući u kavez. Također, ovakvu verziju Conora McGregora ćemo teško više ikada vidjeti.

Linker
04. travanj 2024 20:54