UFC

NA DANAŠNJI DAN: Svjedočili smo najiščekivanijoj borbi u povijesti MMA-a, prisjetite se epskog sraza Conora i Khabiba

Conor McGregor (lijevo), Herb Dean (sredina), Khabib Nurmagomedov (desno)

 HARRY HOW/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Harry How/getty Images/profimedia
Snimku te borbe možete pogledati u videu na dnu članka

Dragi čitatelji i još draže čitateljice, nastavljamo s našom rubrikom Na današnji dan. Jučer smo se prisjetili još jedne pobjede Mirka Filipovića, a žrtva je bio Mike Bernardo. Danas ćemo se prisjetiti dvije borbe, a prva na redu je možda i najiščekivanija u povijesti MMA sporta. Radi se, naravno, o UFC-u 229 i srazu Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora.

Iako, kada bismo gledali čisto sa sportske strane i vještine oba borca, ova borba ne bi bila toliko iščekivana, sve što je prethodilo njoj, a i ono što se dogodilo poslije jest ključno u tome zašto je ovo jedna od posebnih borbi u MMA kuloarima.

Sve je započelo jednom prepirkom na Twitteru, ili kako se to danas (nepopularno) zove X-u.

Izdvojit ćemo i poznatu scenu kada je Khabibov autobus bio napadnut od strane Conora McGregora.

Dolazimo i do borbe. Sam meč ne bi mogao ući među deset najboljih u 2018. Možda bi nekako rubno uspio ući u deset najboljih te jeseni, no ono što se dogodilo unutar tri pune runde i tri minute četvrte, samo je dio cijelog spektakla. Niti najveći boks spektakli nisu postali klasici samo na račun onoga što su sudionici borbe pokazali kad su stali jedan preko puta drugog pa to ne mora biti slučaj niti za ovu borbu. Ona je najveća u UFC povijesti i teško da ćete pronaći argumente za suprotno.

U videu ispod teksta možete pogledati što se to dogodilo u borbi, a vjerujemo da ćete uživati u onom što se dogodilo na današnji dan prije točno pet godina.

Linker
03. svibanj 2024 08:21