UFC

‘Na početku karijere nisam imao djecu, ona su promijenila sve. Tko ima obitelj, zna o čemu pričam. Borim se za njih‘

Robert Whittaker

 Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Whittaker je ovom izjavom zadobio brojne nove simpatije

Robert Whittaker već je okusio vrh – i sada je na pragu povratka na tron.

Dijelom zbog tog iskustva, bivši UFC-ov prvak srednje kategorije uspio je održati hladnokrvnost i stabilnost dok ponovno kroči stazom prema tituli. No, prema njegovim riječima, stvarna promjena dogodila se izvan oktogona, u njegovom privatnom svijetu. Pronalazak ravnoteže između MMA karijere, obitelji i uloge oca, smatra, daje mu posebnu mentalnu snagu i jasnoću.

"Veliki dio svega svodi se na redefiniranje ciljeva i motivacije," rekao je Whittaker na medijskom danu prije UFC-a 308. "Već dugo sam u UFC-u. Nema mnogo boraca koji su ostali na ovom nivou toliko godina. Mislim da to mogu zahvaliti upravo toj sposobnosti da redefiniram svoje ciljeve i da osvježim motivaciju."

Whittaker (27-7) ove subote ulazi u još jedan veliki ispit svoje karijere kada se sučeli s neporaženim izazivačem Khamzatom Chimaevim (13-0) u sunaslovnoj borbi UFC-a 308, koja će se održati u Etihad Areni.

Chimaev je na kladionicama favorit s više od dva prema jedan, što je novo iskustvo za Whittakera. U posljednjih sedam godina, samo je jednom bio autsajder – i to u revanšu s Israelom Adesanyom, pokušavajući povratiti pojas srednje kategorije koji je izgubio 2019. godine.

No, Whittaker vjeruje kako upravo životne okolnosti koje najviše cijeni igraju ključnu ulogu u njegovoj borbenoj prednosti.

"Kad sam započeo karijeru, nisam imao djecu," priznao je Whittaker. "Dolazak djece u tom periodu sve mijenja – tko ima djecu, zna o čemu pričam. To te potpuno promijeni. Mislim da se mnogi borci bore s tim promjenama... No ja sam sve prilagodio svojoj obitelji."

"Znam što mi je važno u životu. Imam svoje prioritete, i ako bih to trebao sažeti, znam zašto se borim. Borim se za svoju obitelj. Nema smisla provoditi vrijeme daleko od njih zbog borbe, ako to nije iz ljubavi prema njima i onome što radim."

Whittakerov put je prožet odricanjem i iskustvom, a ovaj vikend će mu biti još jedan korak prema ostvarenju cilja.

Linker
26. listopad 2024 23:58