UFC

Khamzat Chimaev nezaustavljiva je sila! ‘Borz‘ je bez ikakvih problema završio Roberta Whittakera!

Khamzat Chimaev

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Neporaženi Čečen ponovno je demonstrirao svoju moć!

Max Holloway i Ilia Topuria predvode UFC 308 event, ali mnogi su meč između Khamzata Chimaeva i Roberta Whittakera gledali ako zapravo najveći meč na ovom "fight cardu": Khamzat Chimaev u Whittakeru je trebao dobiti najtežeg protivnika u dosadašnjoj karijeri.

Whittaker je poznat kao borac koji jako dobro rušenja, ali Khamzat Chimaev trebao je tridesetak sekundi kako bi odveo borbu u parter i uzeo leđa bivšem prvaku srednje kategorije. Nevjerojatne su hrvačke vještine ovog Čečena koji je bez dileme jedan od najboljih hrvača koji su kročili u UFC-ov kavez. Treba reći kako je Whittaker ostao smiren nakon rušenja, nije paničario i znao je da aktivno mora braniti vrat od pokušaja gušenja. Chimaev je nakon dvije minute krenuo aktivnije u napad, ali Whittaker je sjajno "scrambleao" i vratio se na noge. Bio je to povratak kratkog vijeka, jer Chimaev je gotovo iste sekunde upisao novo rušenje i ponovno došao na Whittakerova leđa. Jako opasna igra je imati Chimaeva na leđima. Trenutak nepažnje i Chimaev već pokušava zaključati gušenje. Whittaker je jako pažljivo morao tražiti priliku za izvlačenje iz partera, ali lijek za Chimaeva ipak nije imao. Khamzat je 90 sekundi krenuo po gušenje, ali hvat je zapravo zaključao preko vilice Roberta Whittakera. Toliko snažno je Chimaev pritisnuo da je Whittaker gotovo iste sekunde panično tapkao.

"Hvala ti brate, uvijek si mi bio uzor i ti si legenda. Sada idem po pojas.", rekao je Chimaev nakon meča, dok je Daniel Cormier otkrio kako je Khamzat dislocirao Whittakerovu čeljust svojim stiskom.

Nevjerojatan je Khamzat Chimaev! Bez ogrebotine napušta kavez nakon što ga je dijelio s Robertom Whittakerom, a ovo mu je osma pobjeda u osmom nastupu unutar UFC-a. Koliko god ga kritizirali zbog rijetkih nastupa, kontroverznog ponašanja i svega ostalog što dolazi uz njegovu osobnost, nitko, apsolutno nitko ne može osporiti da je ovo jedan od najboljih, ako ne i najbolji borac srednje kategorije. Čudesna je lakoća kojom je svladao borca kakav je Robert Whittaker. "Reaperu" je ovo tek drugi poraz "submissionom", a prvi je upisao još 2011. godine izvan UFC-a.

Linker
26. listopad 2024 23:58