UFC

Najtalentiraniji Khabibov bratić napokon potpisao za UFC

Khabib i Umar Nurmagomedov
 Instagram
Khabib Nurmagomedov ponosno je putem Instagrama otkrio kako je njegov talentirani bratić Umar postao novi član UFC-a. Ovaj borac perolake kategorije u dosadašnjoj je profesionaloj karijeri na omjeru 12-0.

Već neko vrijeme Umar glasi za drugog najtalentiranijeg Nurmagomedova u toj borilačkoj lozi, a svojim dosadašnjim nastupima to je potvrdio. Ovaj 173 centimetra visoki 24-godišnjak iskazao se nastupima u FNG-u i GFC-u, ali i u PFL gdje je upisao dva nastupa i očekivalo se kako će biti dio njihove treće sezone. No, čini se da s njima nije imao ekskluzivan ugovor i UFC je to iskoristio.

U dosadašnjoj karijeri Umar je odradio 12 borbi te je u svima slavio. Jednom je to bilo nokautom, pet puta prisiljavanjem na predaju te šest puta sudačkom odlukom. Kao što mu prezime nalaže, najbolja borilačka karakteristika mu je hrvanje. O njegovom angažmanu Khabib je napisao:

"Na slici smo ja, konj i UFC borac. Brate Umare, pred tobom je puno dokazivanja. Kad sam ja potpisao za UFC bilo je puno onih koji mi nisu vjerovali, no moj tim i prijatelji jesu. Imaš sve što je potrebno za uspjeh i sad je samo pred tobom rad kojim ćeš dokazati kako ti je mjesto među najboljim borcima svijeta."

Još uvijek nije poznato kad bi Umar trebao debitirati niti se UFC službeno oglasio s ovom informacijom. No, ako je Khabib obavijestio ne bi trebalo biti sumnje u to. Umar tako postaje treći član ove obitelji u UFC-u. U promociji nastupa i Said Nurmagomedov, no on s ovim Nurmagomedovima nije u srodstvu.

Linker
26. travanj 2024 12:57