UFC

Nakon doping pada David Branch dobio otkaz u UFC-u!

David Branch
 Screenshot (YouTube)
David Branch je drugi put u karijeri dobio otkaz u UFC-u. Bivši prvak WSOF-a u dvije divizije je otpušten samo dan nakon što je USADA objavila njegovu suspenziju radi pada na doping testu. Ovaj MMA veteran se ne smije natjecati još dvije godine, pa ne čudi odluka UFC-a.

Čelnici UFC-a su potvrdili vijest koju je prvi objavio reporter Mike Russell, a Branch za sada nije htio komentirati niti doping skandal, niti otkaz u elitnoj promociji.

Branch (22-6) je uhvaćen u varanju testom izvan natjecanja koji je odrađen 24. svibnja. Pao je na u posljednje vrijeme vrlo popularnu zabranjenu sustancu Ipamorelin koja, laički govoreći, oponaša ljudski hormor rasta. Nekoliko NBA igrača je u posljednjih nekoliko mjeseci uhvaćeno s istom tvari u svom organizmu.

USADA-ino priopćenje je stiglo mjesec dana nakon što je Branch maknut iz meča protiv Andrewa Sancheza na priredbi u Vancouveru. Prema novoj politici USADA ne otkriva rezultate testiranja dok se čitava stvar ne razriješi i dok nemaju pravorijek.

Suspenzija za Brancha traje retroaktivno od trenutka kada je utvrđeno da je bio pozitivan, a to je bilo 26. srpnja. Veteran se može vratiti u akciju istog datuma samo 2021. godine. Tada će imati gotovo 40 godina.

Od kada se vratio u UFC prije nekoliko godina, Branch je ubilježio 2 pobjede i 3 poraza. U posljednja dva nastupa je poražen od Jareda Cannoniera i Jacka Hermanssona.

Linker
07. svibanj 2024 05:11