UFC

‘Nakon takve katastrofalne ozljede, vrlo teško će se vratiti na staro. Ovakve stvari uništavaju karijeru!‘

Conor McGregor

 STACY REVERE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Stacy Revere/getty Images/profimedia
Boji se da nije moguće vidjeti onog starog McGregora

Conor McGregor i dalje je usmjeren na obračun s Michaelom Chandlerom kada se konačno vrati u UFC 2024., ali prkosit će izgledima pokušavajući se vratiti na razinu prvaka nakon što je pretrpio razoran lom noge u svom posljednjem izletu .

Prošlo je nekoliko burnih godina za bivšeg prvaka UFC-a, koji je preuzeo svijet sporta svojim boksačkim mečom s Floydom Mayweatherom 2017. nakon čega je uslijedila nedvojbeno najveća borba u povijesti UFC-a kada se godinu dana kasnije sukobio s Khabibom Nurmagomedovim. Od tada, ima pobjedu i dva poraza, a njegova karijera je na ledu posljednje dvije godine nakon što je slomio nogu u trilogiji protiv Dustina Poiriera 2021. godine.

Možda i najpoznatiji komentator UFC-a, Joe Rogan, ne može se ne zapitati hoće li McGregor ikada više biti isti, posebno s obzirom na to kako su se drugi sportaši mučili nakon sličnih ozljeda.

"Nitko se nikada nije vratio nakon tog katastrofalnog loma noge. Lom potkoljenice. Niti jedan sportaš nije se vratio i pokazao na istoj razini. Anderson Silva je jedini tip koji se vratio i borio više puta, a nije bio isti tip."

Tijekom svog odsustva, McGregor je odustao od UFC-ovog antidopinškog programa, što je navelo mnoge da vjeruju da je možda koristio neku vrstu nedozvoljenih sredstava za poboljšanje performansi da bi mu pomoglo u oporavku od slomljene noge.

Dok se priprema za povratak, McGregor je ponovno ušao u skupinu za testiranje koju trenutno vodi USADA, ali Rogan nema problema ako je irska superzvijezda koristio nešto što se smatra nezakonitim u svom oporavku ako mu je to zapravo pomoglo da prebrodi tako razornu ozljedu.

"Svakako podržavam borce koji poduzimaju stvari da bi se oporavili od ozljeda kao što je Conor učinio s ozljedom noge. Ne treba stavljati ništa ispred kvalitetnog oporavka", zaključio je.

Linker
03. svibanj 2024 08:36