UFC

Nakon tri i pol godine vraća se borkinja koju su nazivali ‘ženskim Khabibom‘: Službeno je ugovorila meč

Tatiana Suarez

 Screenshot (youtube, Ufc)
32-godišnja američka borkinja Tatiana Suarez kroz cijelu svoju sportsku karijeru bori se s ozljedama i zdravljem

Nerijetko svjedočimo sportskim karijerama koje su trebale biti puno veće, ali raznorazne ozljede ispriječile su se ka tome. Kroz takav scenarij trenutno prolazi i Tatiana Suarez, UFC-ova borkinja muha kategorije.

Suarez su nekoć nazivali ‘‘ženskim Khabibom‘‘, prvenstveno zbog stila borbe. Tatiana je borkinja sjajnih hrvačkih vještina, a omiljeni način dolaska do pobjede upravo joj je preko hrvanja i kontrole u parteru.

Jako je uspješna u tome, jer trenutno je neporažena u osam profesionalnih nastupa. 2016. godine osvojila je ‘‘The Ultimate Fighter‘‘, a nakon toga upisala je još četiri pobjede pod okriljem UFC-a. U svom rezimeu ima pobjede nad borkinjama kao što su Carla Esparza, Alexa Grasso i Nina Nunes (djevojački Ansaroff), ali posljednji nastup odradila je još sredinom 2019. godine.

Nakon toga uslijedili su brojni problemi s ozljedama, a Suarez se trebala vratiti u devetom mjesecu 2021. godine. Tatiana je ipak otkazala nastup protiv Roxanne Modafferi i njena pauza oduljila se kroz cijelu 2022. godinu također. Čini se da je Suarez ipak zaliječila sve svoje ozljede i bliži se njen povratak u kavez.

32-godišnja američka borkinja službeno je ugovorila svoj sljedeći nastup, a 25. veljače (2. mjesec) trebala bi se vratiti u kavez. Montana De La Rosa (12-7-1, 5-3-1 UFC) bit će njena protivnica na UFC Fight Night 220 eventu.

De La Rosa bi zapravo trebala biti idealna protivnica za povratnički nastup nakon tako duge pauze. Radi se o borkinji koja se posljednji put borila u četvrtom mjesecu prošle godine i jednoglasnom odlukom izgubila je od Maycee Barber. De La Rosa trenutno nije rangirana, ne pripada vrhu kategorije i Suarez će imati priliku ‘‘zagrijati se‘‘ prije nastavka pohoda na titulu.

Tatiana je nekoć bila jako blizu napada na titulu, ali gore spomenuti problemi spriječili su ju u tome naumu. Još je puno vremena za 32-godišnjakinju i Valentina Shevchenko u njoj dobiva možda i najopasniju konkurenticu unutar kategorije (uz Tailu Santos).

Naravno, treba pričekati povratnički nastup Tatiane Suarez prije nego procijenimo koje su njene mogućnosti i u kakvom će se izdanju vratiti u kavez. Poznavajući njen pobjednički duh, Suarez će se vratiti još bolja nego prije. Ova borkinja propustila je Olimpijske igre 2012. godine (hrvanje slobodnim stilom) zbog raka štitnjače.

Nakon što je pobijedila rak, počela se baviti MMA-om te je do ozljeda gradila sjajnu karijeru. Nisu ju zaustavili niti rak, niti ozljede i nadamo se da je tu kraj preprekama koje ju koče da u potpunosti ostvari svoj potencijal.

Linker
11. travanj 2024 07:48