UFC

Namajunas smatra da je trebala pobijediti: ‘Ponosna sam jer sam se pridržavala strategije‘

Rose Namajunas

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Sada već bivša prvakinja UFC-ove slamka kategorije ne prihvaća novi poraz od Esparze

Možda i najveće razočaranje sinoćnje UFC 274 priredbe bio je nastup Rose Namajunas koja je izgubila svoju titulu prvakinje u slamka kategoriji. Carla Esparza drugi put u karijeri slavila je protiv ''Thug'' Rose, no gledali smo poprilično pasivan i bezidejan meč od strane obje borkinje.

37 naprema 30 u značajnim udarcima, statistika je koja ide u korist Namajunas. Esparza je upisala dva rušenja, a imala je ukupno 11 pokušaja, dok je Namajunas imala jedan uspješni pokušaj.

Jako mali broj udaraca u borbi na pet rundi te atipičan nastup, naročito za Namajunas koja nam je priuštila seriju odličnih mečeva, ostavili su fanove razočaranim. Esparza je na koncu došla do pobjede podijeljenom sudačkom odlukom, a Namajunas nije naročito dobro prihvatila tu odluku, odnosno ne slaže se s ishodom.

''Ja sam pobijedila u tom meču. Držala sam se strategije i osjećam kao da sam više pogađala. Čak sam ju i rušila. Niti jedno od njenih rušenja nije bilo značajno jer me nije uspjela kontrolirati. Pogodila me, rekla bih s jednim dobrim udarcem i u jednom trenutku zakačila me podlakticom po nosu.'', započela je Rose sa svojim osvrtom pred medijima, neposredno nakon borbe.

''Smatram da sam uzrokovala više štete, kontrolirala sam borbu i ponosna sam na sebe jer sam se pridržavala strategije. Znam da Carla hvata ljude u mamac tijekom svojih borbi, pokušava ih navesti da ju napadnu. Bila sam u raznim makljažama i krvavim mečevima prije. Danas sam se jednostavno pridržavala taktike. Ona (Esparza) nije bila napadački nastrojena. Pogađala je zrak cijelo vrijeme. Stoga smatram da sam pobijedila.''

Publika u Phoenixu negodovala je tijekom njihova meča, prvenstveno zbog pasivnosti obje borkinje. Namajunas smatra kako nezadovoljstvo publike ipak nije bilo njoj upućeno.

''Ja sam uzbudljiva borkinja, završavam mečeve. Mislim da nezadovoljstvo nije bilo upućeno meni. Poprilično sam sigurna da su to usmjerili prema Carli.'', dodala je Rose koja ovakvim izjavama zasigurno gubi određen broj fanova, jer nakon poraza pokazuje neku posve drukčiju osobnost od svoje tipične.

Linker
26. travanj 2024 22:25