UFC

Namjerava li to Conor McGregor po titulu u velteru?!

Conor McGregor
 screenshot/Youtube
Conor McGregor će svoju povratničku borbu u UFC protiv Donalda Cerronea odraditi u velter kategoriji. Iako se spominje spuštanje u laku kategoriju nakon toga, čini se da spomenuto nije njegova jedina ambicija do 77 kilograma. Iz posljednjeg statusa na Twitteru dalo bi se zaključiti kako gleda prema tituli te kategorije.

Najpopularniji borac svijeta do sada je dva puta nastupio u velter kategoriji. Bilo je to u oba meča protiv Natea Diaza, a borba protiv Cerronea dovesti će ga treći put u takvu priliku. Razlog toga je činjenica da ga dugo nije bilo i UFC će ga malo poštedjeti skidanja kilograma, a Cerrone isto nema ništa protiv toga pa se velter vrlo lako dogovorio.

Nakon te borbe McGregor bi se mogao spustiti u laku kategoriju te ponovno napasti titulu iste. Takvi planovi su izneseni i od strane Dane Whitea, no čini se da McGregor ima još ozbiljnijih ambicija. On se često putem svojih Twitter statusa zna poigrati maštom fanova te istima daje na razmišljanja oko toga što je on zapravo htio reći. Takav je i njegov vrlo jednostavni jučerašnji status.

Najrealniji zaključak ove njegove objave je ambicija da nakon perolake (145 lbs) i lake (155 lbs) kategorije, dođe do pojasa u velteru te tako postane jedini UFC borac u povijesti koji je postao prvak tri različite kategorije. Do sada nitko tome nije došao niti blizu, zapravo BJ Penn je jedini od prvaka dvije kategorije (laka i velter) koji je barem nastupio u trećoj (perolaka).

Da nije riječ o McGregoru, rekli bismo teško ostvariva misija. No, kako se sjećamo da je napad na titulu lake kategorije dobio bez da je ijednom u njoj nastupio, teško će itko otpisati mogućnost da mu priliku daju priliku u velteru, posebno ako u njemu bude imao 2-1 ili ako slučajno nakon Cerronea odradi još koji nastup u kategoriji do 77 kilograma.

Linker
06. svibanj 2024 22:44