UFC

Napokon je ugovoren meč za upražnjenu titulu u ženskoj bantam kategoriji: ‘Žao mi je jer morate gledati taj užasan meč‘

Raquel Pennington

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
UFC-ova ženska bantam kategorija još od šestog mjeseca nema prvakinju

U moru ostalih zbivanja i velikih evenata, pomalo se zagubila vijest o ugovorenom meču za UFC-ovu upražnjenu titulu. Umirovljenjem Amande Nunes u šestom mjesecu ove godine, UFC je ostao bez prvakinje u bantam i u perolakoj kategoriji.

Upitno je hoće li UFC uopće nastaviti sa ženskom perolakom kategorijom, ali bantam kategorija definitivno treba novu prvakinju.

Najavljivalo se da će Raquel Pennington biti jedna od borkinja koja će se boriti za upražnjeni tron u bantam kategoriji, ali nametalo se pitanje tko će biti njena protivnica. Julianna Pena prva je u poretku izazivačica, ali odabir UFC-a ipak nije pao na Penu.

Naime, Raquel Pennington borit će se protiv Mayre Bueno Silve pojas u bantam kategoriji. Bueno Silva treća je u poretku izazivačica, a sredinom sedmog mjeseca upisala je četvrtu pobjedu zaredom, porazivši Holly Holm. Ta pobjeda kasnije je preinačena u ‘‘no contest‘‘ zbog pronalaska ritalinske kiseline u organizmu ove brazilske borkinje. Radi se o nedozvoljenoj supstanci, ali Bueno Silva ubrzo je otkrila kako se radi o lijeku koji joj je propisan za tretiranje ADHD-a (Poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću). Bueno Silva navodno je taj lijek koristila tri godine i ostala je iznenađena padom na doping nakon pobjede nad Holm.

Očito su i UFC-ovi čelnici prepoznali bizarnost te situacije i nisu zamjerili 32-godišnjoj Brazilki. Bueno Silva prvi puta u karijeri borit će se za pojas, a Raquel Pennington imala je priliku osvojiti pojas još 2018. godine. Amanda Nunes pokazala se nepremostivom preprekom, a Pennington je taj meč izgubila nokautom u petoj rundi. Raquel je novi napad na titulu izborila upisivanjem pet uzastopnih pobjeda.

Meč između Pennington i Bueno Silve zakazan je za UFC 297 event koji će se 20. siječnja (1. mjesec) održati u Kanadi. Julianna Pena ukratko je prokomentirala zašto ona neće biti dio meča za titulu u bantam kategoriji.

‘‘Ozlijeđena sam i borit ću se s pobjednicom. Moj sljedeći meč biti će za titulu, garantiram vam. Osjećam se loše, ali ne zbog sebe, nego zbog fanova koji su prisiljeni gledati taj užasan meč (Silva vs. Pennington). Kakav užas.‘‘, rekla je Pena u svom stilu.

UFC-ova bantam kategorija svakako mora krenuti dalje i bez Amande Nunes, a hoće li dobiti novu dominantnu prvakinju ili nas čekaju učestale promjene, vrijeme će pokazati.

Linker
29. travanj 2024 07:02