UFC

Dana White iznenadio osvrtom na meč Francisa Ngannoua: ‘Izdržao je svih 10 rundi, to je nevjerojatno‘

Francis Ngannou i Dana White

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
UFC-ov predsjednik nije pokušao omalovažiti postignuće Francisa Ngannoua

‘‘Što sada misli Dana White?‘‘, pitanje je koje su mnogi postavljali nakon proteklog vikenda i boksačkog meča između Francisa Ngannoua i Tysona Furyja. Podsjećamo, UFC-ov predsjednik oštro se protivio Francisovom izletu u boksačke vode i Ngannou je na kraju napustio UFC kako bi se mogao okušati u boksu.

Dana White je vjerovao kako Ngannou nikada neće privući veliki boksački meč, a još je manje vjerovao da Ngannou može parirati nekom od elitnih boksača. Svojim nastupom protiv Furyja, ‘‘Predator‘‘ je razuvjerio Danu Whitea, kao i sve nas. Ngannou je fantastično parirao WBC-ovom svjetskom prvaku u teškoj kategoriji i tijesno je izgubio u svom boksačkom debiju.

Nekoliko dana čekali smo reakciju Dane Whitea, a ne bi bilo iznenađujuće da je White jednostavno izignorirao tu temu. Međutim, UFC-ov predsjednik ipak je dao svoj osvrt i to gostujući u podcastu Donalda Trumpa Jr.-a (sin Donalda Trumpa, op.a.).

‘‘Činjenica da je odradio 10 rundi s Tysonom Furyjem stvarno je luda. On je upravo odradio deset rundi s Tysonom Furyjem, Conor (McGregor) je dogurao do desete runde s Floydom (Mayweatherom), a Anthony Pettis nedavno je porazio Royja Jonesa Jr.-a. Znam da je Royju Jonesu 60 godina ili koliko već (54, op.a.), ali ne znam što se počelo događati. Ovo je ludnica. Nisam gledao Francisov meč, ali nevjerojatna je činjenica da je izdržao svih deset rundi.‘‘, rekao je White.

U nastavku razgovora Donald Trump Jr. dotaknuo se još jedne zanimljive teme. Mnogi sada diskutiraju hoće li i ostali borci krenuti stopama Francisa Ngannoua. Hoće li i ostale UFC-ove zvijezde čekati istek ugovora kako bi se okušali u boksu. White je ukratko odgovorio.

‘‘Nije me briga. Slušajte, svi u nekom trenutku moraju krenuti dalje. Svi moraju raditi ono što je ispravno za njih i zaraditi novac za svoje obitelji. Što god moraju napraviti, neka naprave.‘‘, pomalo je iznenađujući zaključak Dane Whitea.

Francis Ngannou prije nekoliko dana odbio je sasuti paljbu u smjeru Dane Whitea, a očito je i UFC-ov predsjednik spreman zakopati ‘‘ratnu sjekiru‘‘.

Linker
02. svibanj 2024 12:20