UFC

Nasjeo na provokaciju: UFC-ov teškaš osuđen na zatvorsku kaznu!

Greg Hardy i Ben Sosoli
 Screenshot (YouTube, UFC)
Incident se dogodio još u rujnu 2019. godine, a rasplet nije bio onakav kakvom se MMA borac nadao

UFC-ov teškaš Ben Sosoli (7-3, 2 NC) osuđen je na 22 mjeseca zatvora. Rezultat je to sudskog procesa koji je protiv njega pokrenut zbog toga što je u rujnu prošle godine u Melbourneu udario, a samim time i ozlijedio neimenovanog muškarca.

Prema Australian Associated Pressu, Sosoli je radio kao izbacivač u Jacksons Lounge baru kada je udario muškarca koji se dva puta ušuljao u bar nakon što mu je ulaz već bio zabranjen zbog toga što se nalazio u pretjeranom alkoholiziranom stanju.

Sosoli je muškarcu zbog kojeg se našao na sudu slomio čeljust i tako ga poslao na operaciju.

UFC-ov teškaš policiji je rekao da mu je žrtva prije toga "prijetila da će ga raz*ebati", ali sudac Gavan Meredith u ponedjeljak to nije vidio kao opravdanje za njegov potez.

"Niste trebali tako reagirati na provokaciju", rekao je sudac optuženom.

Sosoli je priznao krivnju za nepromišljeno nanošenje ozbiljne ozljede i mora odslužiti 11 od dodijeljena 22 mjeseca prije nego ispuni uvjete za uvjetnu kaznu.

Ben je, podsjetimo, u UFC stigao nakon nastupa na 'Dana White's Contender Seriesu'. U svom debiju borio se s Gregom Hardyjem (no contest), da bi nakon toga odradio još jedan meč u veljači ove godine (TKO poraz od Marcosa Rogerija de Lime).

Linker
24. travanj 2024 21:46