UFC

Nasljednik Conora McGregora trenirao je s Usmanom uoči svog drugog UFC nastupa: ‘Šokirao me veličinom‘

Ian Garry

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ian Garry ovaj tjedan ide po svoju drugu pobjedu u najjačoj svjetskoj MMA promociji

Dvije borbe za pojas (Volkanovski vs. 'Zombi' i Sterling vs. Yan) te novi nastup Khamzata Chimaeva (vs. Gilbert Burns) svakako privlače glavninu pažnje kad je u pitanju ovotjedni UFC 273 event. Međutim, preliminarni dio priredbe također ima svašta za ponuditi.

Novi nastup Iana Garryja (8-0-0) nešto je što ne biste trebali propustiti. 24-godišnji Irac prošle godine došao je u UFC s pedigreom Cage Warriors prvaka, a mnogi ga vide kao nasljednika Conora McGregora. Garry je debitirao u 11. mjesecu na UFC 268 priredbi, a nokautom u prvoj rundi zaustavio je Jordana Williamsa. UFC debi u Madison Square Gardenu na PPV priredbi, nešto je što će Garry pamtiti cijeli život, ali očekivanja za budućnost, puno su veća od pobjede nad Jordanom Williamsom.

Izuzev dobrog debitantskog nastupa, Garry je sjajan posao odradio i za mikrofonom. Borac nadimka ''Budućnost (The Future)'' dao je sjajnu izjavu prilikom razgovora s Roganom i publiku je podigao na noge. Naravno da je tu bilo refereriranja i na samog McGregora, a kako je to sve izgledalo, podsjetite se u videu ispod ovog odlomka.

UFC očito planira pažljivo i strpljivo graditi Iana Garryja. Velter kategorija prepuna je fantastičnih boraca, a Garry je protiv Williamsa dokazao kako mu je ipak potrebno rada prije nego ga ubace protiv onih najbolji. Tako će Ianov protivnik na UFC 273 priredbi biti Darian Weeks (5-1-0). 28-godišnji američki borac ima jedan UFC nastup iza sebe, a radi se o porazu od Bryana Barberene u 12. mjesecu 2021. godine.

Irski borac za meč protiv Weeksa, priprema se u Sanford MMA dvorani na Floridi. Garry se nakon potpisa za UFC odlučio preseliti u SAD kako bi dodatno poradio na nekim aspektima svoje igre, prvenstveno na hrvanju. Gilbert Burns, Michael Chandler, Vicente Luque, Shavkat Rakhmonov, samo neka su od imena koja treniraju u spomenutoj dvorani, a čak je i naš Ante Delija proveo nekoliko tjedana tamo. Kamaru Usman također je dobar dio svoje karijere proveo trenirajući u Sanfordu pod mentorstvom Henrija Hoofta, Grega Jonesa i ostalih trenera. Usman i dalje ponekad dođe trenirati u Sanford, iako je sada pretežno u dvorani Trevora Wittmana. Ian Garry opisao je iskustvo treniranja s borcem koji okupira prvo mjesto na UFC-ovoj ''P4P'' ljestvici.

''Donekle sam bio šokiran njegovom veličinom. On nije niti blizu velik kao što izgleda na TV-u. Pričao sam s ostalim dečkima, a oni su mi rekli kako Usman nije najbolji udarač, nije najbolji hrvač, niti je najbolji u parteru. Ali on je najbolji kad treba spojiti sve u jedno. Usmana će drugi borci dobivati na sparinzima kickboxa, hrvanja ili BJJ-a, ali kad je MMA u pitanju, on je najbolji. Upravo to gledamo i u njegovim mečevima. Mislim da je u nizu od 15 pobjeda unutar UFC-a, a to je ludo. Naravno da je bila čast dijeliti kavez s njim. Objasnio mi je nekoliko stvari koje mogu poboljšati. Mislim da smo dvije runde odradili zajedno i bilo je uistinu kul.'', rekao je Garry u MMA Houru.

Kad je u pitanju Darian Weeks, Ianov sljedeći protivnik, talentirani Irac ne zvuči naročito impresionirano. Naprotiv, Garry smatra kako ne bi trebao imati problem na putu ka drugoj UFC pobjedi.

''Nisam čuo za njega. Poslali su mi to ime, ja sam rekao 'da' i tako funckioniraju stvari. Pogledao sam nabrzinu njegov meč protiv Barberene. Radi se o dobrom borcu, ali on nije ništa posebno. Ipak, nalazi se u UFC-u, a svaki UFC borac zaslužuje poštovanje, neovisno o svojim vještinama. On će se boriti protiv mene, što je njegova potencijalna karta za zvjezdani status. Ali kao što sam već puno puta učinio, doći ću tamo i pobijediti. Pronaći ću način za pobjedu, kao što uvijek pronađem.'', rekao je samouvjereni mladi borac.

Khamzat Chimaev, Sean Brady, Shavkat Rakhmonov, neka su od uzbudljivih nadolazećih imena već snažne velter kategorije. Hoće li se Ian Garry ove godine priključiti elitnim talentima, vrijeme će pokazati. U svakom slučaju, ne propustite njegov nastup na UFC 273 eventu koji nas čeka u noći sa subote na nedjelju.

Linker
25. travanj 2024 11:57