UFC

Nassourdine Imavov nadjačao Romana Dolidzea; Jedan sudac šokirao bodovanjem ovog meča

Nassourdine Imavov

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
28-godišnji Francuz rodom iz Dagestana prezentirao je raskoš svog talenta i zasluženo je došao do pobjede

Nassourdine Imavov (13-4-0) napokon se uspio vratiti pobjedama i prvi put u karijeri porazio je top 10 borca unutar UFC-ove srednje kategorije. Jako talentirani francuski borac pružio je sjajnu izvedbu u meču protiv Romana Dolidzea (12-3-0) i došao je do pobjede većinskom odlukom sudaca.

Puno bolje izgledao je Imavov tijekom pet rundi ovog dvoboja, prezentirao je osjetno raznovrsniji i konkretniji repertoar svojih ‘‘oružja‘‘, dok su Dolidzeovi najjači aduti u potpunosti neutralizirani od strane Imavova.

Već u prvoj rundi Francuz dagestanskih korijena povezao je fantastičnu kombinaciju uz ogradu kaveza. Pogodio je Imavov aperkatom, zatim koljenom u tijelo, uslijedila su dva dobra udarca ljevicom u glavu Dolidzea i gruzijski borac završio je na tlu. Sjajno je Imavov pogađao iz gornje pozicije u parteru, meč je bio na rubu prekida, ali Dolidze je preživjeo i izdržao do samog kraja borbe.

Tijekom cijele borbe, Imavov je prikazivao udaračke vještine za klasu iznad Dolidzeovih. Roman je pokušavao skraćivati distancu, tražio je situacije u klinču iz kojih bi ‘‘umrtvio‘‘ borbu i eventualno odveo Imavova u parter. Gotovo ništa mu nije polazilo za rukom, a statistika značajnih udaraca pogođenih tijekom pet rundi dovoljno govori (112-34 u korist Imavova).

Interesantnu situaciju koja je mogla dovesti do prekida meča vidjeli smo u četvrtoj rundi. Roman Dolidze našao se u poziciji gdje se jednim dlanom oslonio o podlogu i po pravilima koja i dalje vrijede, Dolidze je bio ‘‘prizemljen‘‘, odnosno, nije mogao primati udarce nogom u glavu iz te pozicije. Imavov je ipak odlučio uputiti ‘‘high kick‘‘, a odmah nakon udarca, Herb Dean privremeno je zaustavio meč.

Dolidze je legao, oporavljao se od teškog udarca, a njegov kut burno je reagirao. Imavov nije ostao ‘‘hladan‘‘ na njihovu reakciju te se upustio u verbalni sukob. Prednjačili su Imavov i Chris Curtis, borac s kojim je Imavov prošle godine dijelio kavez, ali meč je završio ‘‘no contestom‘‘ nakon sudara glavama.

Dean je morao odgurati Imavova što dalje od Dolidzeovog kuta, a usput mu je zaprijetio diskvalifikacijom ako nastavi sukob s Dolidzeovim timom. Nakon kraće pauze, Roman Dolidze pokazao je ratničko srce, nije tražio diskvalifikaciju svog protivnika i vratio se u meč. Imavovu je oduzet jedan bod, ali borba se nastavila i Francuz je dogurao do pobjede na bodove.

Jedna sudačka kartica ipak je izazvala veliku kontroverzu. Sudac Ron McCarthy borbu je bodovao rezultatom 47-47 i gotovo nitko nije mogao vjerovati da je ovaj sudac uspio ishoditi takav rezultat. Naravno, u igri je i bod koji je oduzet Imavovu, pa je tako Dolidze na ovoj sudačkoj kartici dobio dvije runde, ali četvrtu rezultatom 10-8.

Derek Cleary četiri runde bodovao je u korist Imavova, a također je smatrao kako je 10-8 adekvatan rezultat prve runde. 49-44 u korist Imavova pokazala je njegova sudačka kartica, dok je Sal d‘Amato borbu bodovao rezultatom 48-46.

Većinskom odlukom sudaca na koncu je slavio Imavov i od sljedećeg tjedna možemo ga očekivati unutar 10. Dolidze je uoči ovog meča bio na osmom mjestu u poretku izazivača, dok je Imavov okupirao 11. poziciju. Promjene mora biti.

Moicano odradio sjajan nastup protiv Dobera, Randy Brown brutalno nokautirao Salikhova

Od ostalih rezultata, izdvojit ćemo novu pobjedu Renata Moicana. Odlični brazilski borac propustio je kompletnu 2023. godinu i nije nastupao od 11. mjeseca 2022. godine. Tada je Moicano porazio Brada Riddella u prvoj rundi, a borbama se vratio sinoć.

Drew Dober, rekorder kad su u pitanju pobjede nokautom unutar lake kategorije (9) našao se na suprotnoj strani kaveza. Bio je ovo interesantan meč i svojevrstan sukob stilova. Doberova najveća boljka svakako je parter i BJJ vještine, dok je Moicano kroz povijest imao problema s moćnim nokauterima poput Dobera.

Mnoge je zanimalo tko će nametnuti svoj stil igre, a to je ovaj put bio Moicano. Brazilac je iz runde u rundu dolazio do rušenja, a nešto više od 10 minuta proveo je kontrolirajući Dobera u parteru. Dober je uspio izdržati svih 15 minuta s majstorom partera kakav je Moicano, ali meč je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca (29-28). Dobra pobjeda Moicana i možda je vrijeme za uparivanje s nekim od top 10 boraca lake kategorije.

Svojim nastupom oduševio je i Randy Brown. Velteraš rodom s Jamajke borio se protiv iskusnog i uvijek opasnog Muslima Salikhova, ali meč je završio nakon tri minute i 17 sekundi. Dva prednja direkta bacio je Brown, zatim je nadovezao stražnji direkt desnicom i tu je bio kraj priče za Salikhova. Odličan nokaut Randyja Browna i njegova 12. pobjeda u 17. nastupu unutar UFC-ovog kaveza.

Supertalentirana Natalia Silva porazila je iskusnu Viviane Araujo, a do pobjede je došla jednoglasnom odlukom sudaca. Nije Silva ovaj put oduševila kao u prijašnjim nastupima, ali njen pobjednički niz se nastavlja. 26-godišnja Brazilka slavila je u svih pet mečeva pod okriljem najveće svjetske MMA organizacije.

Borba između Makhmuda Muradova i Aliaskhaba Khizrieva završila je nakon samo 11 sekundi, nakon što je prst Khizrieva završio u oku Muradova. Bio je to podosta ružan ubod u oko i Muradov nije mogao nastaviti s borbom.

Kompletne rezultate UFC Fight Night 235 eventa pročitajte u nastavku ovog članka.

UFC Fight Night 235 - rezultati

Glavni dio priredbe:

Nassourdine Imavov def. Roman Dolidze via većinskom odlukom sudaca (49-44, 47-47, 48-46)

Renato Moicano def. Drew Dober via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Randy Brown def. Muslim Salikhov via TKO - R1, 3:17

Natalia Silva def. Viviane Araujo via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Aliaskhab Khizriev vs. Makhmud Muradov završeno je no contestom nakon uboda u oko - R1, 0:11

Charlie Radtke def. Gilbert Urbina via TKO - R1, 4:47

Preliminarni dio priredbe

Molly McCann def. Diana Belbita via submission (armbar) - R1, 4:59

Charles Johnson def. Azat Maksum via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Themba Gorimbo def. Pete Rodriguez via TKO - R1, 0:32

Jeong Yeong Lee def. Blake Bilder via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Luana Carolina def. Julija Stoliarenko via TKO - R3, 4:52

MarQuel Mederos def. Landon Quinones via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Jamal Pogues def. Thomas Petersen via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 30-27)

Linker
20. travanj 2024 02:26