Regija

Srčani Mladen Kujundžić poražen na teškom gostovanju u Rusiji: Protivnik je iskazao poštovanje našem kickboksaču

Ivan Petrenko (lijevo) i Mladen Kujundžić (desno)

 Screenshot (instagram, Rcc Fair Fight)
34-godišnjak iz Rijeke odradio je svoj drugi nastup u RCC-ovom ringu, ali još uvijek čeka na prvu pobjedu u ruskoj organizaciji

Loše vijesti dolaze iz Jekaterinburga. Hrvatski kickboksač Mladen Kujundžić upisao je poraz na RCC Fair Fight 24 eventu. ‘‘Dynamite‘‘ se borio protiv domaćeg predstavnika Ivana Petrenka (5-0), trenutno neporaženog ruskog kickboksača koji je ujedno i velika nada RCC organizacije.

Petrenko je porazio Kujundžića prekidom na kraju druge runde. Prema informacijama na RCC-ovim društvenim mrežama, Petrenko se nametnuo od samog početka meč. Rus je jako dobro pogađao ručnim tehnikama, koljenima u tijelo, ali i ‘‘middle kickovima‘‘. Nije Petrenko dopuštao Kujundžiću da uhvati ritam i dominirao je prvom rundu.

Druga runda ponudila je gotovo identičnu priču, a krajem runde Mladen se našao u velikim problemima. Petrenko ga je pritisnuo u kut, nizao je udarac za udarcem i uslijedilo je brojanje od strane suca. Hrvatski borac ostao je na nogama, ali sudac je ipak odlučio prekinuti meč i Petrenko je proglašen pobjednikom. Borba se održala u kategoriji do 95 kilograma.

Sudeći prema svemu napisanom od strane RCC-a, bila je to loša noć za iskusnog i poznatog hrvatskog kickboksača. Znalo se da neće biti lako na teškom gostovanju u Rusiji, a Mladen je upisao drugi uzastopni poraz pod okriljem RCC-a.

Prošle godine u sedmom mjesecu porazio ga je ruski kickboksač Arseniy Smirnov, a sada je bolji bio i Petrenko. Mladenu je ovo 13. poraz u 41. profesionalnom kickboksačkom nastupu (28-13-0).

Zanimljivo je da Rusi ističu ono što se kod Mladena nikad ne može osporiti, a to je njegova srčanost i borilački duh. Hrabro se Kujundžić borio protiv objektivno boljeg borca u ovom trenutku, a čak je i sam Petrenko nakon meča izjavio da se divi Mladenu Kujundžiću, a svoju pobjedu posvetio je svom nećaku.

Mladenu želimo sretan i siguran povratak kući, a nadamo se da će se naš 34-godišnji kickboksač brzo vratiti i na pobjedničke staze.

Linker
28. travanj 2024 02:25