UFC

Nassourdine Imavov traži osvetu za prošlogodišnji poraz: ‘Želim se boriti protiv Seana Stricklanda!‘

Nassourdine Imavov

 Screenshot (youtube, Ufc)
28-godišnji francuski borac srednje kategorije prije godinu dana uvjerljivo je poražen od strane Seana Stricklanda

Na teškom ispitu sinoć se našao Nassourdine Imavov. Talentirani francuski borac kavez je dijelio s Romanom Dolidzeom, osmorangiranim izazivačem UFC-ove srednje kategorije. Imavov je u tom meču tražio prvu top 10 pobjedu u dosadašnjoj karijeri, a Roman Dolidze nikada nije lak zalogaj.

Gruzijac je fizički strašno moćan, a osim fizikalija, Dolidze u svom repertoaru posjeduje razorne udarce i elitne BJJ vještine. Ništa od toga ipak nije došlo do izražaja u meču protiv Imavova. Francuz nadimka ‘‘Snajper‘‘ bio je snajperski precizan u ovom meču, pogađao je puno češće i preciznije od Imavova te je zasluženo došao do pobjede. Mali šok bio je neriješen ishod na sudačkoj kartici Rona McCarthyja, ali ostala dva suca bodovala su meč u korist Imavova i Francuz rodom iz Dagestana nije ostao bez pobjede zbog sudačkog previda. Po završetku meča, Imavov se osvrnuo na svoju pobjedu i sam meč.

‘‘Osjećao sam se ugodno tijekom borbe. Puno energije sam potrošio u prvoj rundi jer sam uočio priliku za doći do finiša. Nakon toga sam bio nešto umorniji i ovim putem se ispričavam jer nisam pobijedio prekidom. Ali unatoč svemu, ovo je bio jako dobar meč za mene.‘‘, poručio je Imavov uz pomoć prevoditelja.

Jedan od interesantnijih trenutaka borbe zbio se tijekom četvrte runde. Dolidze je jednim dlanom bio oslonjen o podlogu i time se zaštitio od potencijalnih udaraca nogom u glavu. Imavov je napravio pogrešku, udario je Dolidzea ‘‘high kickom‘‘ i uslijedila je kraća stanka. Imavov se u pauzi upustio u verbalni sukob s Dolidzeovim kutom, posebno s Chrisom Curtisom, također borcem srednje kategorije.

Imavov i Curtis borili su se sredinom prošle godine, a meč je završio ‘‘no contestom‘‘ nakon sudara glavama u drugoj rundi. Curtis nije bio voljan nastaviti borbu nakon nes(p)retne situacije, a između njega i Imavova očito ima nekakve ‘‘zle krvi‘‘. Imavov je imao jasnu poruku za Curtisa.

‘‘On previše priča. Kad je bio u kavezu sa mnom, ništa nije napravio. Žalio se na sudar glavama i nije htio nastaviti s borbom. Ako se želi boriti, odradimo to unutar kaveza. Dok si van kaveza, začepi! Ogromno poštovanje za Romana Dolidzea jer je nastavio s borbom nakon ‘high kicka‘. Chris Curtis to ne bi napravio, ali Roman Dolidze je prava faca.‘‘, objasnio je ‘‘Snajper‘‘.

Bila je ovo prva pobjeda Imavova nakon devetog mjeseca 2022. godine i priredbe u Parizu. 2023. godina nije bila dobra za Nassourdinea. Početkom godine izgubio je meč protiv Seana Stricklanda, a sredinom godine dogodio se taj ‘‘no contest‘‘ u borbi s Chrisom Curtisom. Dosta dugo čekao je Imavov na novu pobjedu, a nakon sjajnog izdanja u meču protiv Dolidzea, Imavov želi priliku za osvetiti svoj prošli poraz.

‘‘Na temelju ovog nastupa i moje izvedbe, želim se boriti protiv Seana Stricklanda.‘‘, odgovor je Nassourdinea Imavova na upit Daniela Cormiera o sljedećem protivniku.

Teško će Imavov dobiti priliku protiv tako visokorangiranog protivnika. Uzmemo li u obzir da je u meču protiv Stricklanda podosta rutinski i uvjerljivo poražen, iako je Sean prihvatio meč samo pet dana prije održavanja eventa, Imavov zasad ipak nema argumente za dobiti revanš. Chris Curtis djeluje kao puno realnija opcija, ali Imavov će ući u top 10 i vjerojatno će inzistirati na protivniku koji ga može dovesti unutar top 5. Curtis je ‘‘tek‘‘ 13. i Nassourdine ne može puno dobiti pobjedom u tom meču, osim osobne satisfakcije.

Linker
04. svibanj 2024 05:39