UFC

‘On nikada više ne bi trebao suditi, otpustite ga!‘: Sin legendarnog Johna McCarthyja našao se na udaru MMA javnosti

Ron McCarthy i John McCarthy (dolje desno)

 Instagram (john Mccarthy)
Ron McCarthy odradio je jako loš posao s bodovanjem meča između Dolidzea i Imavova

Odličan meč pružio je Nassourdine Imavov u glavnoj borbi večeri na UFC Fight Night 235 eventu. Francusko-dagestanski borac porazio je Romana Dolidzea većinskom odlukom sudaca, nakon dominantnih 25 minuta borbe.

Mnogi će se vjerojatno zapitati kako se pobjeda Imavova može nazivati ‘‘dominantnom‘‘, jer ipak se radi o većinskoj, a ne o jednoglasnoj odluci sudaca. Razlog leži u Ronu McCarthyju, sucu koji je iznenadio javnost svojim bodovanjem ovog meča.

Naime, McCarthy je dvije runde bodovao u korist Dolidzea, a kad uključimo u rezultat oduzeti bod koji je Imavov izgubio zbog nedozvoljenog udarca, završimo na rezultatu 47-47. Usporedbe radi, unatoč oduzetom bodu, Imavov je slavio na ostale dvije sudačke kartice.

Derek Cleary meč je bodovao rezultatom 49-44 u korist Imavova, dok je Sal d‘Amato imao 48-46 na svojoj sudačkoj kartici. Cleary i d‘Amato odradili su dobar posao, ali McCarthy se našao na udaru poznatih boraca.

‘‘47-47, ok, ok. Netko će dobiti otkaz sutra.‘‘, napisao je Derek Brunson, UFC-ov veteran, a trenutno PFL-ov borac srednje kategorije. Brunson određenih problema ima i s rezultatom 48-46, ali taj rezultat sasvim je opravdan.

Poznati YouTube kanal pod nazivom ‘‘Anatomy of a Fighter‘‘ također zaziva otkaz Rona McCarthyja, a neki od fanova pitaju se koju borbu je McCarthy uopće gledao. Sin legendarnog Johna McCarthyja zasad ne uživa status kvalitetnog i respektabilnog suca.

Naravno, McCarthy neće dobiti otkaz, niti se radi o UFC-ovom zaposleniku. Suci su delegirani od strane nadležnih atletskih komisija, a spornim sudačkim odlukama svjedočimo na gotovo svakom UFC-ovom eventu. Unatoč tome, isti ti suci nastavljaju bodovati mečeve.

Sreća je da ovaj put bolji borac nije zakinut za pobjedu, jer teško je i zamisliti koliko ‘‘prašine‘‘ bi se podiglo da je Imavov nekim čudom ostao uskraćen za pobjedu u meču kojim je dominirao.

Linker
29. travanj 2024 23:16