UFC

Nastavlja se čišćenje rostera, UFC raskinuo suradnju s devetero boraca

Greg Hardy i Yorgan De Castro
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nakon posljednjih UFC priredbi neki borci i borkinje moraju potražiti novog poslodavca

Porazi koje su doživjeli u posljednjim borbama donijeli su nekim borcima i borkinjama otkaz iz UFC-a, odnosno isti će morati potražiti nove poslodavce ukoliko misle nastaviti svoje MMA karijere. Službeno ih je devet, a ovim potezom se samo potvrđuje ono najavljeno, kako će UFC biti puno stroži nego prije. Puno je imena na rosteru, a jednako je puno onih koji tamo traže svoje mjesto i za nikoga tko nije spreman odmah raditi pravi posao neće biti mjesta.

Tako među onima koji su dobili otkaz možemo pronaći dvoje boraca koji su prije dva tjedna nastupili na priredbi predvođenoj Jirijem Prochazkom i Dominickom Reyesom. Prvi od njih je Luka Sanders, koji promociju napušta nakon tri pobjede u osam borbi, a drugi je KB Bhullar. Kanadski srednjaš odradio je dva meča, no u oba je bio toliko loš da treću priliku neće dobiti.

Čak troje je svoj posljednji nastup imalo početkom travnja, na priredbi predvođenoj Robertom Whittakerom i Kelvinom Gastelumom. To su Anthony Birchak, Bartosz Fabinski i Justine Kish. Od njih se najviše očekivalo od Kish, no ona je nakon dobrog starta slavila u samo jednoj od posljednjih pet borbi i dalje tim načinom nije išlo.

Preostalih četvero su Yorgan De Castro, teškaš koji je spojio tri poraza, Aalon Cruz, kojeg pamtimo iz borbe protiv Uroša Medića te Jordan Griffin i na kraju Oskar Piechota, kojem je otkaz požurila dvogodišnja doping suspenzija kakva mu je nedavno određena.

Ovom popisu možemo pridodati i deseto ime, teškaša Mauricea Greenea, koji je proteklog vikenda poražen od Marcosa Rogeria da Lime, nakon čega je sam otkrio kako ga je UFC otpustio, iako to još službeno nije odrađeno od strane njegovog poslodavca.

"Ovaj sport ne oprašta", napisao je tim putem Greene. I upravo to je ono kako možemo prokomentirati sudbinu svih gore navedenih boraca i borkinja.

Linker
26. travanj 2024 21:16