UFC

Nate Diaz i Dustin Poirier putem Twittera dogovorili borbu: ‘Nemoj se uplašiti ovaj puta‘

Dustin Poirier i Nate Diaz
 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Puno je potencijalnih protivnika s kojima se Poirier može obračunati u svom idućem nastupu

Prije nešto više od tri godine, ugovorena je borba između Dustina Poiriera i Natea Diaza. Dvojac se trebao boriti u sunaslovnoj borbi UFC 230 priredbe (Cormier vs Lewis), no Dustin je borbu morao otkazati zbog ozljede kuka. Nerijetko se Diaz i ''Diamond'' prozivaju putem društvenih mreža, a obojice ne gaje ambicije da odrade borbu koja se trebala dogoditi 2018. godine.

Dustin Poirier sinoć je ponovno osvježio priče oko borbe između njega i Diaza. Prvorangirani borac UFC-ove lake kategorije bio je kratak u svojoj objavi na Twitteru te je samo napisao: ''Nathan?'', jasno aludiravši na Natea Diaza.

Mlađi brat Nicka Diaza brzo je odgovorio, također putem Twittera. Nije iznenađenje da borac iz Stocktona ne bježi od borbe, a tako je i sada pokazao odobravanje ka Dustinovoj prozivci.

''Hajmo se boriti, no nemoj se uplašiti ovaj puta'', napisao je Nate koji često voli podbadati Dustina da se iz prvotno planirane borbe povukao iz straha, a ne zbog ozljede.

Dustin Poirier uživa vjerojatno najbolje dane svoje karijere. Samo ove godine odradio je dvije borbe protiv Conora McGregora kojima se zasigurno jako dobro naplatio. Izuzev toga, trenutno je prvi izazivač u lakoj kategoriji te ga borba za pojas čeka ukoliko se ne odluči za neku drugu varijantu. Nate Diaz i Colby Covington zasigurno se žele boriti protiv Dustina, a obje borbe privukle bi velik interes navijača te bi se Poirieru financijski isplatile. Četvrta borba protiv McGregora također je realna opcija, no morat će pričekati da Irac završi s dugotrajnim oporavkom koji ga čeka nakon loma noge. Sve u svemu, Dustin ima široku lepezu izbora i potencijalnih protivnika, a vrijeme će pokazati što je odabrao.

Nate Diaz s druge strane iako trenutno nerangiran, i dalje uživa veliku popularnost te ga mnogi top borci vide kao protivnika s kojim se žele boriti.

Linker
27. travanj 2024 00:41