UFC

Nate Diaz najavio povlačenje iz sporta i prozvao protivnika za svoju oproštajnu borbu

Nate DIaz

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Kultni UFC-ov borac već neko vrijeme javno traži da mu UFC ugovori meč

36-godišnjem Nateu Diazu, jedna borba preostala je prema trenutnom ugovoru s UFC-om. Mlađi od dvojice braće Diaz, silno se želi boriti i već mjesecima javno inzistira da mu se pronađe protivnik. Prozivao se Diaz i s Khamzatom Chimaevim, no puno više priča se o meču između Natea i Poiriera.

Još u 11. mjesecu 2018. godine, Poirier i Diaz trebali su odmjeriti snage. Nažalost, ''Diamond'' je tada otkazao nastup zbog ozljede, a promocija ih iz nekog razloga nikad više nije uparila. Kod oba borca postoji velika želja da to napokon odrade, no nije jasno zašto UFC-ovi ''matchmakeri'' odugovlače su ugovaranjem te borbe.

Nate Diaz nije se borio od šestog mjeseca protekle godine i poraza od Leona Edwardsa. Borac iz Stocktona trenutno je u nizu od dva poraza, no interes za njegovim borbama, uvijek je ogroman. Dustin Poirier s druge strane, u dvanaestom mjesecu izgubio je borbu za titulu u lakoj kategoriji. Charles Oliveira ugušio ga je u drugoj rundi i Poirier se sada okreće novim izazovima. ''Diamond'' je najavio kako će vrlo vjerojatno preći u velter kategoriju, a Nateu Diaz vjerojatno je svejedno u kojoj kategoriji bi se borili. Diaz se samo želi boriti, no čini se kako ne planira to još dugo raditi.

''Rado bih se borio protiv Dustina Poiriera. Istog trenutka. Ako postoje nekakve zavrzlame, to je do njega i njih (UFC-a). Ja se želim boriti sada. Što ima, Dana White? Zakotrljajmo moju oproštajnu borbu, kako bih se mogao povući iz ove igre. Gotov sam s tim.'', otkrio je Nate u razgovoru za TMZ Sports.

Čini se kako će Nateova posljednja borba prema ugovoru, biti ujedno i njegova posljednja u ovom sportu. Međutim, prije nego se počnemo opraštati od Natea, pametnije je pričekati rasplet situacije, jer braća Diaz uvijek su nepredvidljivi po pitanju svojih izjava.

Linker
25. travanj 2024 04:09